ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η πλήρης εγκατάλειψη του Ζεφυρίου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΥΝΗ

Μετά από τριάμισι χρόνια εφαρμογής του «πειράματος» του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, τα «πειραματόζωα» που κατάφεραν να επιζήσουν, καλούνται να εκλέξουν νέα Δημοτική Αρχή.

Ειδικά εμείς, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, είδαμε μέσα σε αυτά τα τριάμισι χρόνια, να φεύγουν από την περιοχή μας, το ΙΚΑ, το Ταχυδρομείο, η Τράπεζα Πειραιώς, είδαμε το μοναδικό λεωφορείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους, να αλλάζει δρομολόγιο μετά τη δύση του ηλίου, είδαμε να εισβάλλουν στα σπίτια μέρα μεσημέρι να κλέβουν και να απειλούν ακόμα και τη ζωή των συμπολιτών μας, είδαμε την κλοπή αυτοκινήτων να γίνεται το «δημοφιλέστερο σπορ», μετά τη διακίνηση ουσιών. Και η Δημοτική Αρχή περί άλλων τυρβάζει.

Διαπιστώσαμε την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ανικανότητα αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Η πλατεία Κ. Λιάρου σκουπιδότοπος και το σιντριβάνι που φώτιζε την είσοδο της πόλης εξαφανίστηκε. Ευτυχώς κάθε Θεοφάνεια, ως δια μαγείας, καθαρίζεται η γούρνα και γεμίζει νερό για να γίνει ο αγιασμός των υδάτων παρουσία φυσικά της ηγεσίας που καμαρώνει και κομπάζει.

Από τις παιδικές χαρές χάθηκαν τα όργανα και όσα απέμειναν είναι σπασμένα και επικίνδυνα. Το γήπεδο, όπου μέχρι πριν δύο χρόνια γίνονταν αγώνες, είναι πια χωράφι, τα κάγκελα και η γεώτρηση έχουν κλαπεί και η αίθουσα 500 τ.μ. που στέγαζε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα, έχει καταληφθεί από ιδιώτες που ασκούν διάφορα επαγγέλματα. Το πρώην δημοτικό κατάστημα, απομένει «άδειο κουφάρι» να εκδίδει πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και να στεγάζει τον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου – με ποιες αρμοδιότητες άραγε.

Παράλληλα, μαζί με τους λοιπούς συνδημότες μας κατοίκους της Φυλής και των Άνω Λιοσίων εξακολουθούμε να ζούμε δίπλα στον ΧΥΤΑ, που όχι μόνο δεν έφυγε, όπως διατυμπάνιζαν προεκλογικά, αλλά δέχεται πλέον απορρίμματα και από άλλες περιοχές της χώρας. Κανένας επίσημος απολογισμός για τα πεπραγμένα της τριετίας δεν έχει γίνει. Αντί αυτού επανέρχονται ζητώντας την ψήφο μας.

Για το λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο συνταξιούχος δεν ήταν ποτέ, και πολύ περισσότερο δεν είναι τώρα, απόμαχος της ζωής. Θα έπρεπε βέβαια, να απολαμβάνει όλα αυτά για τα οποία μόχθησε και στερήθηκε στη ζωή του. Όταν όμως τα βλέπει να καταστρέφονται και να κινδυνεύουν να χαθούν, ρίχνεται και πάλι στη δουλειά πιο πεισμωμένος και με περισσότερο ζήλο.

Ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το δικαίωμα της ψήφου του που, από τώρα και στο εξής, θα είναι κάθε 5 χρόνια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να διακρίνει πως πίσω από τις καινούριες ταμπέλες είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας έφεραν εδώ και ντρέπονται να πουν ποιοι είναι.

Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δώσει γερό μάθημα σε αυτούς που για λόγους συμφέροντος περιφέρονται από δω και από κει.

Ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να μην αφήσει την απογοήτευση και την αγανάκτηση να τον κρατήσουν στην πολυθρόνα απλό θεατή.

Ο καθένας από εμάς, θα πρέπει στις 18 του Μάη να δώσει τη δική του μάχη για την ανατροπή!

Κώστας Σπυρούνης
Πρώην Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
υποψ. Δημάρχου ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας