ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

"Η Ελλάδα οδηγείται σε σαρωτική εσωτερική υποτίμηση"

Εκτύπωση E-mail
<>
11
Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή;» εξακολουθεί να προβάλλεται μέσα από ανταποκρίσεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τις διιστάμενες απόψεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής και γενικότερα της ευρωπαϊκής κρίσης, από τότε που ξεκίνησε έως σήμερα.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία όσον αφορά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στη διεθνή αγορά, με εκτενή ανταπόκριση από τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με αφορμή την οικονομική παρακμή του βιομηχανικού πάρκου στην Κομοτηνή, όπου παλαιότερα λειτουργούσαν περίπου 90 βιομηχανίες και σήμερα μόλις 26, οι ανταποκριτές της εφημερίδας διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η έλλειψη ενός εθνικού νομίσματος, η υποτίμηση του οποίου θα καθιστούσε τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικότερα στη διεθνή αγορά, οδηγεί τη χώρα σε μια σαρωτική εσωτερική υποτίμηση, που συνοδεύεται από μειώσεις μισθών και τιμών, όπως τονίζεται.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η μέθοδος της εσωτερικής υποτίμησης δεν στέφθηκε με επιτυχία σε άλλες χώρες, καθώς στις αναπτυγμένες οικονομίες, οι μισθοί μειώνονται σε γενικές γραμμές εν μέσω παρατεταμένης ύφεσης και μαζικής ανεργίας. Στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, οι δημόσιες αντιδράσεις κατά της οικονομικής εξαθλίωσης που επέφερε η εσωτερική υποτίμηση, οδήγησαν τη χώρα στα όρια της πολιτικής ακυβερνησίας.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα με την προειδοποίηση του Ταμείου ότι η εσωτερική υποτίμηση ενδέχεται να αποτύχει και ότι οι λιγοστές περιπτώσεις χωρών που επανέκτησαν την ανταγωνιστικότητά τους, περιορίζοντας τα εργατικά κόστη, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία πριν από χρόνια, συνέβησαν σ' ένα ευνοϊκότερο διεθνές περιβάλλον και σε πιο ευέλικτες οικονομίες με μικρότερο χρέος. Αντιθέτως, «στην περίπτωση της Ελλάδας, οι περισσότερες από τις προϋποθέσεις για επιτυχία απουσιάζουν», σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ.

Εξάλλου, σε άλλα δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα με τα μέτρα που ανακοινώνονται στην Αθήνα εν όψει της αναμενόμενης άφιξης του κλιμακίου της τρόικας, την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, το πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγαγε σε νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ταμείου για την αποπληρωμή των χρεών των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση αντιτίθεται στην πολιτική που πρεσβεύει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγ. Μέρκελ περί θέσπισης νομοθεσίας για τον έλεγχο του ελλείμματος, ενώ οι συζητήσεις για το επίμαχο θέμα ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου και ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες.

Όπως τονίζεται, οι υποστηρικτές του σχεδίου δήλωσαν ότι είναι καιρός για μια νέα προσέγγιση με στόχο τη σωτηρία της Ευρωζώνης, από τη στιγμή που οι υποσχέσεις που δόθηκαν από το 2010 για δάνεια άνω των 386 δισ. ευρώ σε δοκιμαζόμενα κράτη-μέλη απέτυχαν να μειώσουν το κόστος δανεισμού για χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Αναδημοσίευση από το http://eleftherovima.wordpress.com/ με ένα μόνο ερώτημα στο Θέμα των καταγγελιών. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ ΚΑΙ ΌΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ;

Στις 3 Ιουλίου έγινε μια εντυπωσιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την απαγόρευση βιντεοσκόπησης των δημοσίων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων  του δήμου Αχαρνών. Σχετική αναφορά έχει γίνει σε προηγούμενη ανάρτηση, (κλικ εδώ).
Στη συνεδρίαση αυτή ζήτησα το λόγο να μιλήσω για το θέμα της βιντεοσκόπησης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Παρακολουθείστε το σχετικό απόσπασμα.
δγσδγφγ
Παφγφγφγ
Παρατηρείστε  σε αυτό το απόσπασμα το δήμαρχο να εξαφανίζει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και να διευθύνει αυτός τη συνεδρίαση του!
Επειδή φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουμε κατά το αξιότιμο κ. δήμαρχο.
Το πρώτο που αμφισβήτησε αν είμαι δημότης Αχαρνών. Αυτό θα μπορούσε να το εξακριβώσει άμεσα από το δημοτολόγιο του δήμου. Επειδή όμως χρησιμοποιεί το ψέμα ως όπλο να του θυμίσω τι είμαι.

Και για να καταλάβει ότι έχω έννομο συμφέρον για το δήμο Αχαρνών, αφού πληρώνω δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και τέλος ακίνητης περιουσίας.

Αναρωτιέμαι αν ο Σωτήρης Ντούρος, όταν μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος σύμβουλος στο συνδυασμό του δε θα έπρεπε να με ρωτήσει αν είμαι δημότης;
Ρωτάει αν είμαι δημοσιογράφος.
Στις 8/2/2011 η δημοτική αρχή έκανε μια συνέντευξη τύπου. Αυτό επαναλήφθηκε και στις 13/3/2011
   
Με ποια ιδιότητα προσκλήθηκα και ήμουν παρών στις συνεντεύξεις αυτές;
Σε μια από αυτές σε ερώτηση αν ο γενικός γραμματέας του δήμου Νικόλαος Κρημνιανιώτης έχει καταθέσει το πόθεν έσχες ως όφειλε, εκείνος εξανέστη και είπε ” «Είμαστε σοβαροί άνθρωποι; Είστε δημοσιογράφοι ή εισαγγελείς; “. (κλικ εδώ). Από τότε σταμάτησαν οι συνεντεύξεις τύπου, που ήθελαν να διατυπώνονται γραπτές ερωτήσεις !!
Σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Κρημνιανιώτης ρώτησε για τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και του έδειξα σε αυτόν και τον δήμαρχο την δημοσιογραφική ταυτότητα.
Γραπτό ερώτημα για συνέντευξη τύπου
Με ποια ιδιότητα επί 1,5 χρόνο έκανα βιντεοσκόπηση  συνεδριάσεων οργάνων του δήμου Αχαρνών παρουσία του κ. Ντούρου και πολλά τμήματα αυτών είχα αναρτήσει στο “Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών“.
Με ποια ιδιότητα είχα προσκληθεί προεκλογικά στην παρουσίαση της περίφημης πρότασης για τη λίμνη αναψυχής !!
δφγδφγ
φηφγηγη
Στο βίντεο αυτό ο κ. Ντούρος, ή Σωτήρης όπως ήθελε να τον λέμε προεκλογικά, απευθύνθηκε σε εμένα ως Κώστα και μάλιστα μου θύμισε ότι με είχε δάσκαλο!!
Σήμερα ρωτάει “Ποιος είστε κύριε;“. Το ύφος και το ήθος.
Αυτά τα ολίγα σχετική με την ιδιότητα του δημότη και του δημοσιογράφου. Αυτός είμαι εγώ. Από το “Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών” ενημερώνονται 300 – 500 δημότες κάθε μέρα για το τι συμβαίνει στο δήμο Αχαρνών.  Σε βίντεο έχει καταγραφεί η δραστηριότητα  δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, εκδηλώσεων και άλλων δράσεων στο δήμο Αχαρνών. Σύντομα θα κατατεθεί αντίγραφο  στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών για να αποτελέσει μέρος του ιστορικού της αρχείου. Να μείνει στις επόμενες γενιές, ποιος είναι ο καθένας και τι έχει κάνει για τον τόπο.
Να δούμε τώρα ποιος είσαι εσύ Σωτήρη.
Πληροφορίες μπορούμε να δούμε στο βιογραφικό σου που υπάρχει αναρτημένο στον ιστότοπο του δήμου Αχαρνών.

Δήμαρχος

Ο Σωτήρης Ντούρος γεννήθηκε στις Αχαρνές το 1955. Φοίτησε όλα τα μαθητικά του χρόνια σε σχολεία της πόλης μας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία, όπου απέκτησε δίπλωμα  Πολιτικού Μηχανικού καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Engineering) με θέμα το Περιβάλλον και τη σχέση του με την Οικονομία.
Στα πλαίσια της διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενημέρωσής του, ο Σωτήρης Ντούρος έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα αντισεισμικού κανονισμού, διοίκησης επιχειρήσεων, διοίκησης έργων, ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας, αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων κ.α.
Στον πολιτικό στίβο της πόλης μας κατήλθε το 1990, όταν σε ηλικία 35 ετών εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος.
Από το 1990 έως το 1998 μεταξύ άλλων διατέλεσε αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και οικονομικών, πρόεδρος της νεοσύστατης τότε ΔΕΑΔΑ καθώς και υπεύθυνος του τομέα παιδείας και του τομέα ανέγερσης σχολικών διδακτηρίων. Για τον Σωτήρη Ντούρο αποτελεί τιμή ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της ανέγερσης των σχολικών διδακτηρίων πραγματοποιήθηκε η ανέγερση δεκάδων σχολείων, ενώ συμμετείχε καθοριστικά και στην μελέτη του Δημαρχιακού μεγάρου.
Παράλληλα ο Σωτήρης Ντούρος, έχει διατελέσει μέλος στο ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, της Επιχείρησης Φυσικού Αερίου και της Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. Στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των κοινοπραξιών για την ανέγερση του Ολυμπιακού Χωριού, Τεχνικός Σύμβουλος του Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων και μέλος της επιτροπής μεταφορών «Αθήνα 2004».
Σε όλη τη διάρκεια από την απόκτηση του πτυχίου του έως σήμερα, ο Σωτήρης Ντούρος διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών στις Αχαρνές, έχοντας εκπονήσει πληθώρα μελετών κτιρίων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η δραστηριότητα του μελετητικού του γραφείου αποτελεί δε και τη βασική πηγή βιοπορισμού της οικογένειάς του.
Ο Σωτήρης Ντούρος, είναι παντρεμένος με τη Λίζα Καλογράνη και έχει 2 παιδιά, τον Κωνσταντίνο, 23 ετών και τη Δήμητρα, 17 ετών.
Ας δούμε όμως τι δε γράφει στο Βιογραφικό του.
Γεννήθηκε το 1955 και το 1973 τελείωσε το Λύκειο. Στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο της Παβίας απέκτησε δίπλωμα  Πολιτικού Μηχανικού το 1985, δώδεκα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο !!
Στη συνέχεια η επόμενη ημερομηνία που αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι το 1990.
Όμως το 1998-99 διορίστηκε στην ΕΥΠ ως στον κλάδο ΠΕ Ειδικών Τεχνικών ως Πολιτικός μηχανικός. (κλικ εδώ),
Στις εκλογές της 14ης Οκτωβρίου 1990 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΔΚΜ υπό τον Τάσο Μουστακάτο
Τον Ιούλιο του 1991 ο Σωτήρης Ντούρος, υπάλληλος της ΕΥΠ, μετά από αίτησή του και σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας αποσπάται στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων. Παράλληλα ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων στο δήμο Αχαρνών.
Με διαδοχικές παρατάσεις της απόσπασής του παραμένει στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων μέχρι το 1995.
Μια απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και του Υπουργού Εσωτερικών Άκη Τσοχατζόπουλου  στο πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου μάλλον δεν εκτελέστηκε. Ο δήμος Αχαρνών την εποχή εκείνη και αργότερα ήταν υπό τη “σκιά ” του Πάγκαλου.
Την ακρίβεια των πληροφοριών μπορεί να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων Σάββας Βασιλειάδης, που ήταν την τελευταία περίοδο της απόσπασης του Σωτήρη Ντούρου Κοινοτάρχης της Κοινότητας Θρακομακεδόνων.
Αυτά δεν τα αναφέρει στο βιογραφικό του ο Σωτήρης, γιατί είτε ντρέπεται να πει ότι είναι υπάλληλος της ΕΥΠ, είτε γιατί δεν τον βολεύει πολιτικά. Ως υπάλληλος όμως της ΕΥΠ έπαιρνε το ειδικό επίδομα, το επίδομα ευθύνης και το στεγαστικό επίδομα, επιδόματα που δεν έπαιρνε ένας πολιτικός μηχανικός  στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων. Τα επιδόματα αυτά συμποσούμενα ήταν όσο ο βασικός μισθός.
Το 1996 ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ. Από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών προέκυψε:
       
Ο Σωτήρης ήταν και πρόεδρος της νεοσύστατης ΔΕΑΔΑ το 1993. Δυό χρόνια αργότερα η Αχαρνών (ΔΕΑΔΑ) και η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΑΔΑΛ) με εταιρεία του Νικόλαου Κρημνιανιώτη δημιούργησαν το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ, (κλικ εδώ)
Η ΔΕΑΔΑ, επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών, εισφέρει 1.000.000 δρχ. εταιρικό κεφάλαιο, όπως και οι άλλοι δύο εταίροι, αλλά δεν έχει καμία ανάμιξη στη διοίκηση!!
Από τότε φαίνεται ότι “κόλλησαν” Ντούρος και Κρημνιανιώτης.
Το έτος 1996 ο Σωτήρης αντικατάστησε τον Παναγιώτη Φωτιάδη στην ΠΕΔΦΑ
ΠΕΔΦΑ
Η εταιρεία το 2001 μετονωμάστηκε σε “ΑΕΡΙΟ ΠΟΛΗΣ Α.Ε.” και ο Σωτήρης έμεινε εκτός Δ.Σ. Το έτος 2011 η εταιρεία λύθηκε, αλλά ο δήμος Αχαρνών στον Κ.Α. 00-7511.006 έχει εγγράψει 14.381,36 € για αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου!!. Ο Σωτήρης δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε.
Στις εκλογές του 1998  ο Τάσος Μουστακάτος ήταν υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής και άφησε στο “πόδι” του ως υποψήφιο δήμαρχο το Σωτήρη Ντούρο, (κλικ εδώ).
Στις εκλογές που ήταν συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ κεντρικό πρόσωπο σε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μια και ο Ντούρος ήταν ο άνθρωπός του!!
Στις εκλογές αυτές ο Σωτήρης στον πρώτο γύρο πήρε 7737 ψήφους επί 28.474 εγκύρων ψηφοδελτίων. Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πάνω του. Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπανίκας.
Στο ψηφοδέλτιο εκείνης της εποχής φιγουράρουν ονόματα που είναι στο δήμο σήμερα είτε ως σύμβουλοι, είτε ως βολεμένοι σε θέσεις περιφερειακά.
Το 1999 ο Σωτήρης εμφανίζεται στο Δ. Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξηςς Δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΑΔΑΛ)
Σύμφωνα με το άρθρο 278 του Π.Δ. 410/75 :

Επειδή ο Σωτήρης δεν είναι δημότης ή κάτοικος  Άνω Λιοσίων η μόνη περίπτωση συμμετοχής του στο Δ. Σ. της ΔΕΑΔΑΛ είναι ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής. Αυτό ο φορέας ήταν το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ.
Στην τροποποίηση του καταστατικό του  ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την εισφορά 7.000.000 δρχ από τον εταίρο “Αίας”. Ο Ν. Κρημνιανιώτης αναλαμβάνει εκπρόσωπός της εταιρείας και Γενικός Διευθυντής. Ο κ. Κρημνιανιώτης ορίζει τον Σωτήρη Ντούρο ως εκπρόσωπο του ΚΕΚ στη ΔΕΑΔΑΛ.
Ο Σωτήρης ήταν δημοτικός σύμβουλος από το 1998 και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης. Το 2001 άνοιξε η όρεξη του Τάσου Μουστακάτου για τη δημαρχεία στις εκλογές του 2002. Ανάγκασε το Σωτήρη να παραιτηθεί από το δήμο Αχαρνών. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών του δημοτικού  συμβουλίου της 4ης Μαΐου 2001.
   
   
Στη δεύτερη σελίδα ο Σωτήρης λέει΅: Από τότε που ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάγκαλος με έβαλε στο Ολυμπιακό Χωριό είχα δεσμευτεί στον ίδιο ότι δε θα ήθελα να είμαι υποψήφιος (γιαυτό άφησε τη θέση στον Τάσο Μουστακάτο!!)
Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2004 που στις εκλογές νίκησε η Νέα Δημοκρατία και αντικαταστάθηκε.
Παρέμεινε όμως στην ΕΥΠ ως υπάλληλος.
Το έτος 2002 έγινε μέτοχος στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΟΣ που είχε ο κ. Κρημνιανιώτης με το 20% του κεφαλαίου και ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.
Σύμφωνα με τον Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων:
Άρθρο 32
Συμμετοχή σε εταιρείες
1. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.
2. Απαγορεύεται ο υπάλληλος να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να μετέχει στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικού συνεταιρισμού με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου. Η άδεια χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 31 του παρόντος.
Αυτά δεν έχουν καμία αξία για τους Σωτήρηδες.
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ καθάρισε πολλούς δήμους, το δήμο Αχαρνών, το δήμο Φυλής το 2008, επί δημαρχίας  Δημητρίου Μπουραΐμη, 40.644,30 € για καθαρισμό δρόμων 2,5 μήνες
4Α8ΗΩΗΤ-Φ0Ν-Σάρωση Φυλή
45ΟΗΩΗΤ-Ε5Π-Τεχνική Πάρνηθας
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ καθάρισε και στην Αστυνομία στην Αμυγδαλέζα. (κλικ εδώ)
Το 2010, όταν την 1/1/2011 θα ορκιζόταν δήμαρχος ο Σωτήρης Ντούρος έγινε αναμόρφωση Δ.Σ. και αντικαταστάθηκε από το Δ.Σ. και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Τεχνική Πάρνηθας 2011
Στις 3/1/2011 ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος διόρισε γενικό γραμματέα του δήμου Αχαρνών τον Νικόλαο Κρημνιανιώτη, το συνεταίρο του!!
Το έτος 2006 ο Σωτήρης ήταν Τεχνικός Ασφαλείας στη Δημοτική Εταιρεία Τεχνικών έργων Δήμου Αχαρνών με τον Κυριάκο Χατζηλέρη, τον οποίο είχε διορίσει ο κ. Κρημνιανιώτης στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ πριν τον αντικαταστήσει ο Σωτήρης.
Τεχνική Πάρνηθας ορισμός Δ.Σ. με Κυριάκο Χατζηλέρη
Το ίδιο έτος ο Σωτήρης ήταν Τεχνικός Ασφαλείας και στο δήμο Αχαρνών.
   
Το 2011 ο κ. Χατζηλέρης διορίστηκε Τεχνικός Ασφαλείας στο δήμο Αχαρνών. Η θητεία του έληξε στις 4/4/2012. Από τότε δε διορίστηκε άλλος Τεχνικός Ασφαλείας στο δήμο Αχαρνών!!
Το έτος 2008 ο Σωτήρης φέρεται υπάλληλος στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού  Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ). Στο σύνδεσμο αυτό μετέχει και ο δήμος Αχαρνών.
Επειδή το 2010 ήταν έτος δημοτικών εκλογών και ο Σωτήρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος, για να μην υπάρχει κόλλημα εκλογιμότητας έκανε απόσπαση ή μετάταξη στο δήμο Φυλής με τότε δήμαρχο τον Δημήτριο Μπουραΐμη.
Στη δήλωσή του Πόθεν Έσχες ο δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε ότι έχει μετοχές στην εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΓΙΣΤΡΟΥ Α.Ε.
Όπως προκύπτει από την ανωτέρω ανάρτηση (RAE 1765-2010)  ο Σωτήρης Ντούρος έχει 10% των μετοχών και το ίδιο ποσοστό έχει και η σύζυγός του. Ο Δημήτριος Μπουραΐμης, δήμαρχος Φυλής, έχει 15% αυτός και 15% η σύζυγός του.
Το 2010 ο δήμαρχος Φυλής και ο υπάλληλος του Σωτήρης Ντούρος ήταν συνεταίροι.
Για τον Σωτήρη, υπάλληλο του δήμου Φυλής ή της ΕΥΠ,  το 2010 ισχύει το άρθρο 32 του κώδικά δημοσίων υπαλλήλων.
Τα παιδιά, τα παιδιά , τα φιλαράκια τα καλά!!
Το 2010 έγιναν εκλογές για δήμαρχο. Ο Σωτήρης Ντούρος πήρε 7.119 ψήφους σε σύνολο 39.089 έγκυρων ψηφοδελτίων και βγήκε δεύτερος. Το 1998 πήρε ως ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ 7.737 ψήφους σε σύνολο 28.474 εγκύρων ψηφοδελτίων.
Στο δεύτερο γύρο βγήκε δήμαρχος, γιατί η πλειοψηφία δεν ήθελε το Φωτιάδη.
Το 2011 ο Σωτήρης Ντούρος, δήμαρχος Αχαρνών, φεύγει ως υπάλληλος από το δήμο Φυλής και βρίσκεται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και μάλιστα υποψήφιος προϊστάμενος τομέα.
Απόφαση_13480_2011
Σωτήρης Ντούρος: Η πιο γρήγορη υπηρεσιακή μετακίνηση.
Τελικά η προκήρυξη δεν υλοποιήθηκε.
Στο βιογραφικό του σημείωμα ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος αναφέρει
Σε όλη τη διάρκεια από την απόκτηση του πτυχίου του έως σήμερα, ο Σωτήρης Ντούρος διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών στις Αχαρνές, έχοντας εκπονήσει πληθώρα μελετών κτιρίων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η δραστηριότητα του μελετητικού του γραφείου αποτελεί δε και τη βασική πηγή βιοπορισμού της οικογένειάς του.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω ο Σωτήρης Ντούρος ζει από την απασχόλησή του ως πολιτικός μηχανικός, που έχει εκπονήσει πληθώρα μελετών κτιρίων.
Σήμερα προΐσταται της Πολεοδομίας. Αυτό είναι το σχέδιο δίπλα στο παλαιό Νεκροταφείο.

Παρατηρείστε το κατασκεύασμα στην ανατολική πλευρά του Νεκροταφείου. Όλη η πρασιά των 8 μέτρον έχει καλυφθεί με κτίσμα. Ποιος πολιτικός μηχανικός έβγαλε την άδεια; Ο Σωτήρης Ντούρος προϊστάμενος της Πολεοδομίας θα κάνει κάτι για αυτό;

Αυτά μέχρι τώρα γιατί δεν αντέχω άλλο

Ο Θόδωρος έκανε μία συνέντευξη στην εφημερίδα το Βήμα στις 3 Ιανουαρίου 2011. (κλικ εδώ)

Ιδού η απάντηση: Ποιος είμαι εγώ, ποιος είσαι εσύ

//
//
//

Η “ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ” κυκλοφόρησε – Φύλλο 49 της 15ης Ιουλίου 2012

Αναρτήθηκε από τον/την koszig στο 14 Ιουλίου 2012

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ 74 - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ...

 

Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού! Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 35 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ
ο Έλληνας «Ράμπο»ΜΠΙΚΑΚΗΣ

«...Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.

Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.
Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε. Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων! Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές. Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!

Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν!
Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!
Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!
Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε!
Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…
Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ…
Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.
Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".
Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…
Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή - όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας - με την πίκρα της μη αναγνώρισης…
Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον - εν ζωή τότε - Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη…
Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν… Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι.
Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…»
Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου,
που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…

ευχαριστούμε τοhttp://www.noiazomai.net/mpikakis.html και τοhttp://teachers-limnou.blogspot.com/
για την ανάδειξη της συγκλονιστικής αυτής όπως και το

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/74.html

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Εξοργιστικό το "φέσι" των βουλευτών στην πλάτη μας!

Εκτύπωση E-mail
<>
64


Σας προειδοποιούμε να λάβετε τα... μέτρα σας (π.χ. υπογλώσσια) προτού διαβάσετε τα παρακάτω, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πάθετε κανένα έμφραγμα από τη σύγχυση που μας προκαλούν κάθε τόσο οι "σωτήρες" μας. Έχουμε και καύσωνα...
Υπερδιπλάσιο λοιπόν από την αποζημίωση που δηλώνεται είναι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή, όπως αποκαλύπτεται με αφορμή την προσφυγή δικαστικών.
Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ. Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.

Όσο για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή, κοστολογούνται περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ το μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ το μήνα.

Όπως αποκαλύπτει επίσης το Έθνος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012, το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.
Το κόστος για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη. Επίσης, οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα, προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειες τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ το μήνα.
Για τα τηλέφωνα τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.
Οι βουλευτές περιφέρειας λαμβάνουν επίδομα ενοικίου που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.
Σημείωση: Δεν έχουμε το κουράγιο να σχολιάσουμε τίποτε άλλο. Μας προκαλούν βαθιά αποστροφή οι σταθερά πολυέξοδοι -όσο και αναίσθητοι- "εθνοπατέρες" σε μια χώρα που καταρρέει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας