ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μέχρι που θα φτάσει ο “τσαμπουκάς” στα πανεπιστήμια;



Share

Αυτή η χώρα, και ειδικά ο χώρος των πανεπιστημίων, μοιάζει με έναν τεράστιο κινηματογράφο. Τα έργα βίας και τρόμου διαδέχονται το ένα το άλλο, ο κόσμος παρακολουθεί, το κράτος σε ρόλο μηχανικού προβολής, μόνο που το εισιτήριο είναι πανάκριβο.
Όλοι εμείς πληρώνουμε δισεκατομμύρια για να έχουμε έστω και μια στοιχειώδη δωρεάν παιδεία κι αντί γι’ αυτό βλέπουμε επαναλήψεις του ίδιου… σπλας έργου. Αίμα, καταστροφές, ομηρίες, φοβισμένοι καθηγητές, τσαμπουκάδες φοιτητές, διαλυμένο πανεπιστήμιο που μεταξύ επεισοδίων γίνεται και κανένα μάθημα.

Δελτίο Τύπου «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» - Οι μάσκες πέφτουν, οι πολίτες κρίνουν!



Εδώ και αρκετό διάστημα «φωνάζαμε», αλλά αυτές οι κραυγές απόγνωσης έπεφταν στο κενό. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ως μοναδική δημοτική παράταξη που επιτελεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ως οφείλει το αντιπολιτευτικό της έργο, είχε επισημάνει τον κίνδυνο το κακό στο ΧΥΤΑ Φυλής να γίνει... ακόμα χειρότερο, αλλά κάποιοι δεν άκουγαν, ή... πιο σωστά έκαναν πως δεν άκουγαν.

Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα ως απλοί παρατηρητές βλέπουν τη χωματερή να ασφυκτιά δεχόμενη νέους τόνους σκουπιδιών, μας είχαν κατηγορήσει για λαϊκισμό και ψηφοθηρία. Αλήθεια, οι δημότες που βλέπουν το έγκλημα να συνεχίζεται και να γιγαντώνεται, τι πρέπει να πιστέψουν; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το νέο «μαύρο» κεφάλαιο στην ιστορία της περιοχής μας, μετά την αναίσχυντη απόφαση που νομιμοποιεί τη σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στη Φυλή; Ποια η αντίδραση της εκλεγμένης διοίκησης;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κορόιδο Έλληνα που έκανες αποταμίευση…

Αυτό που συμβαίνει στην ευρωπαϊκή οικονομία με τη γερμανική κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα είναι ουσιαστικά η δίωξη των ανθρώπων που αποφάσισαν να αποταμιεύσουν με κάθε τρόπο. Κι εννοείται των πολιτών των φτωχών χωρών κι όχι της Γερμανίας και δύο – τριών άλλων χωρών που ουσιαστικά ζουν σε βάρος των υπολοίπων.
Αν κάτσει κάποιος και σκεφτεί ποια είναι η γραμμή της οικονομικής πολιτικής της Μέρκελ και του Σόιμπλε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο μόνος στόχος τους είναι η διάλυση της αποταμιευτικής ιδέας. Σήμερα, αν κάποιος βγάζει λεφτά και τα ξοδεύει χωρίς να υπολογίζει τίποτε, χωρίς να βάζει κάτι στην άκρη, να επενδύει ή να αγοράζει ακίνητα, αυτός είναι ευτυχισμένος.
Σκεφτείτε μόνο τι έχει γίνει στην Ελλάδα την τελευταία διετία και αναλογιστείτε με βάση τις δικές σας εμπειρίες τι έχει συμβεί με την αποταμίευση. Έχουμε και λέμε:

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ασυλία για τα δάνειά των κομμάτων

     
όλα-τα-κομματα
                 Αναστάτωση προκαλεί στον πολιτικό κόσμο η αποκάλυψη ότι τα κόμματα πήραν ασυλία για τα θαλασσοδάνειά τους με τροπολογία, που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή, την ώρα που επικαιρότητα κλυδωνίζονταν από τον «αποτυχημένο» γάμο των δύο τραπεζών. Με την τροπολογία, η οποία υπογράφηκε από τρεις βουλευτές, απαλλάσσονται από τις ποινικές τους ευθύνες – τις οποίες ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας – όσους χορήγησαν υπέρογκα δάνεια στα κόμματα, δηλαδή τις τράπεζες.
Τα κόμματα μέχρι στιγμής χρωστούν 270 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσό έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ωστόσο ως εγγύηση των δανείων τους έχουν βάλει τις επόμενες επιχορηγήσεις τους, έως το 2020 (!) και μάλιστα υπολογίζοντας στα ίδια εκλογικά ποσοστά!

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο κατήφορος της πολιτικής ζωής δεν έχει τέρμα



Στο «Καφενείον η Ελλάς» δε θα έπρεπε να περιμένουμε περισσότερα από αυτά που διαβάσαμε για την Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι ένα από τα σημεία εκείνα της πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Δε θα έπρεπε να εκπλήσσεται κανείς από το βούρκο της πολιτικής σκηνής, είναι μέρος του παιχνιδιού άλλωστε να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα προκειμένου να αποκρύβονται άλλα σοβαρότερα.

Κι ενώ όλοι σήμερα μιλούν για τον αντρισμό του Κασιδιάρη, την… γαστρική χώρα του κ. Βενιζέλου, την κυοφορία της κ. Κωνσταντοπούλου ή την έκρηξη αδρεναλίνης του κ. Γεωργιάδη, κανείς δε μιλά για την ουσία. Σχεδόν τρεις μήνες κοινοβουλευτικού σόου και δεν έχουμε φωτιστεί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Από την άλλη δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τι θέλουμε από την υπόθεση αυτή; Θέλουμε απλά να βάλουμε στη φυλακή τον «πράσινο» Παπακωνσταντίνου γιατί μπορεί να κάλυψε τις «γαλάζιες» εξαδέλφες του;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας