ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα συμμετέχει με νομοθετική ρύθμιση ο Δήμος Φυλής και ο Δήμος Ασπροπύργου στο νέο διαβαθμισμένο όργανο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επίσης δεν πρόκειται να λάβουν υπ΄όψιν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής. 

Αυτό τόνισε σε απάντηση του ο Υφυπουργός Εσωτερικών σε ερώτηση που του έκανε το www.OTAnews.gr στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν η εξής: Υπάρχει μία ομόφωνη απόφαση του του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής σύμφωνα με την οποία δεν δέχονται στα όρια του Δήμου τους απορρίμματα εκτός από τα δικά τους. Επίσης υπάρχουν πολλοί φορείς και συλλογικότητες που σκέφτονται να κλείσουν ακόμα και τη δίοδο προς τη χωματερή αν συνεχιστεί να πηγαίνουν όλα τα σκουπίδια στη Φυλή. 

Ποια είναι η άποψή σας και αν στο νέο διαβαθμισμένο όργανο για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Φυλής και του Ασπροπύργου;

Η απάντηση του κ. Κουκουλόπουλου ήταν η εξής:
Για το θέμα της Φυλής από όσο γνωρίζω έχοντας μιλήσει και με το Δήμαρχο τον ανησυχεί μήπως και η Κερατέα και το Γραμματικό δεν μπουν στον σχεδιασμό και έτσι οδηγηθούμε να υπάρχει μόνο η Φυλή για τη διαθεση των απορριμμάτων. 

Για αυτό και εγώ λέω να γίνει γρήγορα ο Περιφερειακός σχεδιασμός. Σε αυτό το θέμα έχει δίκιο ο δήμαρχος κ. Μπουραίμης...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συγγνώμη αλλά σας λέω ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε αν έρθετε αντιμέτωποι με αυτή την απόφαση και με τους κατοίκους της περιοχής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω την απόφαση αυτή εμείς προχωράμε κανονικά τις διαδικασίες, όπως τις ξέρετε και όπως τις έχουμε ανακοινώσει. Αν προκύψει αυτό που λέτε θα το αντιμετωπίσουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσον αφορά τη συμμετοχή στο νέο διαβαθμισμένο φορέα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει η πρόβλεψη. Δεν μπορεί να συμμετάσχει η Φυλή μέσω νόμου. Δεν υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη από ότι γνωρίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν δικαιούται να συμμετάσχει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δικαιούται. Αλλά ούτε με την παλαιά κατάσταση συμμετείχε με νόμο. Θα αναλάβει με το καλό ο νέος σύνδεσμος και εμείς θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα δώσουμε λύση.

ΠΗΓΗ:http://otanews.gr/index.php/thesmika/ypes/2915-koykoylopoylos-se-otanews-3a-oxi-se-mpoyraimi-kai-apofasi-ds-gia-ta-skoypidia.html
Ενόψει της νέας γερμανικής Ευρώπης είναι η ώρα να αποφασίσουμε κι εμείς οριστικά ποια Ελλάδα θέλουμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αρχικά μια οικονομική ένωση ελευθέρων κρατών, αφού ο Ντε Γκωλ της έδωσε τα απαραίτητο πατριωτικό χρώμα, καθώς ο γαλλικός πατριωτισμός του 18ου αιώνα είναι αυτός που θεμελίωσε τη νέα αντιμοναρχική Ευρώπη.

Έκτοτε, η Ευρωπαϊκή Ένωση εθεωρείτο μια συσσωμάτωση ελευθέρων κρατών. Θέλω λοιπόν να πιστεύω πως καμία ευρωπαϊκή συνθήκη δεν μπορεί να καταργήσει την εσωτερική δημοκρατική τάξη. Η προσπάθεια εξάλλου σύνταξης κοινού ευρωπαϊκού συντάγματος συνετρίβη πρόσφατα κάτω από την ιστορική δύναμη του γαλλικού πατριωτισμού. Το νέο όχι των γάλλων έκλεισε οριστικά αυτό το θέμα.

Το ζήτημα αυτό όμως ανακινείται σήμερα με άξονα τα χρέη των ευρωπαϊκών κρατών.

Η Γερμανία, αφού εκμεταλλεύθηκε μέσω των τραπεζών της στο έπακρο το κοινό νόμισμα, χρησιμοποιεί τώρα τα υπέρογκα δημόσια χρέη που το ίδιο το ευρώ δημιούργησε, για να καταργήσει τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη. Και απαιτεί, προκειμένου να δεχθεί την εγγύηση των κρατικών χρεών, τον πλήρη γερμανικό έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών, δηλαδή την κατάργηση ουσιαστικά των εθνικών κρατών!

΄Εχω την αίσθηση ότι αφού κάναμε ένα κύκλο 180 ετών, χωρίς να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τις οθωμανικές επιρροές ξαναγυρίσαμε στην αντιβασιλεία των Βαυαρών του 1833 (Αρμασμπεργκ, Μάουρερ, Χέϊντεκ, Άμπελ). 

Πριν από περίπου 200 χρόνια οι διάσημοι βαυαροί προτεστάνες, έφτιαξαν το νέο ελληνικό κράτος, αφού πρώτα κατέστρεψαν μια νομική παράδοση αιώνων, εγκαθιστώντας ένα γερμανορωμαϊκό νομικό σύστημα. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που οι έλληνες έκτοτε νοιώθουν ξένο το κράτος τους ...ίσως γιαυτό να μην πολυνοιάζονται...Γιατί κι εκείνο αδιαφορεί αρκετά συχνά...Προσοχή μιλάμε για το κράτος και την δομή του και όχι την Πατρίδα...Και το λέω γιατί τελευταία τα συγχέουμε αυτά τα δύο...

Σάββας Ι. Σάββας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας