ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα συμμετέχει με νομοθετική ρύθμιση ο Δήμος Φυλής και ο Δήμος Ασπροπύργου στο νέο διαβαθμισμένο όργανο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επίσης δεν πρόκειται να λάβουν υπ΄όψιν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής. 

Αυτό τόνισε σε απάντηση του ο Υφυπουργός Εσωτερικών σε ερώτηση που του έκανε το www.OTAnews.gr στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν η εξής: Υπάρχει μία ομόφωνη απόφαση του του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής σύμφωνα με την οποία δεν δέχονται στα όρια του Δήμου τους απορρίμματα εκτός από τα δικά τους. Επίσης υπάρχουν πολλοί φορείς και συλλογικότητες που σκέφτονται να κλείσουν ακόμα και τη δίοδο προς τη χωματερή αν συνεχιστεί να πηγαίνουν όλα τα σκουπίδια στη Φυλή. 

Ποια είναι η άποψή σας και αν στο νέο διαβαθμισμένο όργανο για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Φυλής και του Ασπροπύργου;

Η απάντηση του κ. Κουκουλόπουλου ήταν η εξής:
Για το θέμα της Φυλής από όσο γνωρίζω έχοντας μιλήσει και με το Δήμαρχο τον ανησυχεί μήπως και η Κερατέα και το Γραμματικό δεν μπουν στον σχεδιασμό και έτσι οδηγηθούμε να υπάρχει μόνο η Φυλή για τη διαθεση των απορριμμάτων. 

Για αυτό και εγώ λέω να γίνει γρήγορα ο Περιφερειακός σχεδιασμός. Σε αυτό το θέμα έχει δίκιο ο δήμαρχος κ. Μπουραίμης...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συγγνώμη αλλά σας λέω ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε αν έρθετε αντιμέτωποι με αυτή την απόφαση και με τους κατοίκους της περιοχής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω την απόφαση αυτή εμείς προχωράμε κανονικά τις διαδικασίες, όπως τις ξέρετε και όπως τις έχουμε ανακοινώσει. Αν προκύψει αυτό που λέτε θα το αντιμετωπίσουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσον αφορά τη συμμετοχή στο νέο διαβαθμισμένο φορέα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει η πρόβλεψη. Δεν μπορεί να συμμετάσχει η Φυλή μέσω νόμου. Δεν υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη από ότι γνωρίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν δικαιούται να συμμετάσχει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δικαιούται. Αλλά ούτε με την παλαιά κατάσταση συμμετείχε με νόμο. Θα αναλάβει με το καλό ο νέος σύνδεσμος και εμείς θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα δώσουμε λύση.

ΠΗΓΗ:http://otanews.gr/index.php/thesmika/ypes/2915-koykoylopoylos-se-otanews-3a-oxi-se-mpoyraimi-kai-apofasi-ds-gia-ta-skoypidia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας