ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Φόβος και απογοήτευση


Της Φωτεινής Κόκκινου

Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί η καθημερινότητα στους κατοίκους, στις συνοικίες του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια.

Ξεκινώντας την περιοδεία μας και την συνομιλία μας με κατοίκους της περιοχής, διακρίνουμε τον φόβο και την απελπισία τους για το μέγιστο θέμα της παραβατικότητας. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με συμπεριφορές που απειλούν την ίδια τους την ζωή. Αναρωτιούνται ποια μέτρα πρέπει να λάβουν μόνοι τους για να προστατευτούν, μιας και κανείς μέχρι σήμερα δεν πήρε θέση με υλοποιήσιμες λύσεις.

Συνεχίζοντας, συναντάμε το πρώην 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων (κτίριο Κατσιάρα) όπου 15 σχολικές αίθουσες έχουν παραδοθεί στο έλεος των Ρομά και έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και στέκια. Οικόπεδα που έχουν καταπατηθεί και έχουν γίνει ‘’πολιτείες’’ με δεκάδες παραπήγματα και παράνομες συνδέσεις ύδρευσης και ρεύματος, φρεάτια και αγωγοί που ξεχειλίζουν, εργατικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν για το σπάσιμο των ‘’γκέτο’’ και στέκουν ημιτελείς, σκουπίδια και ένα αναξιοποίητο γήπεδο ποδοσφαίρου έρχονται να ολοκληρώσουν την άσχημη κατάσταση που αντικρίζουν οι δημότες εκεί. Τι και αν είναι λίγοι ή πολλοί; Τι και αν είναι ψηφοφόροι ή όχι;

Είναι άμεση ανάγκη και υποχρέωση μας να φροντίσουμε σήμερα για αυτούς τους δημότες και ολόκληρη την πόλη.

Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και να μεριμνήσουμε για την καθαριότητα, τις υποδομές και την καθημερινότητα όλων.

Πιστεύω πως αξίζουμε ΚΑΤΙ καλύτερο. Είναι δικαίωμα μας!

Κόκκινου Φωτεινή 
Πολιτικός μηχανικός 
Υποψήφια δημοτική σύμβουλός με την "Ενότητα Πολιτών"
Υποψ. Δημάρχου Σάββας Σάββα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας