ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η τραγική μας πραγματικότητα

Της Χρυσούλας Κουράση

Χάος, ασυδοσία, αυθαιρεσία και εγκληματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε πολλές περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου. Η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών όπου κατοικούν τσιγγάνοι είναι τραγική. Δεν περιγράφεται με λόγια. Παράγκες και παραπήγματα που δεν πληρούν τις βασικές συνθήκες υγιεινής και που γίνονται σημεία συγκέντρωσης περιθωριακών και παράνομων, οπλοχρησία έτσι για χάριν γούστου, με σκάγια να προσγειώνονται στις αυλές των σπιτιών, ηχορύπανση, δηλαδή έως τα ξημερώματα μουσική με ένταση μεγάλη που να μην αφήνει κανέναν να ηρεμήσει μέσα στο σπίτι του, ανήλικοι οδηγοί αυτοκινήτων που έχουν ήδη προκαλέσει πολλά ατυχήματα στους δρόμους της πόλης, αυθαίρετη κατάληψη σπιτιών κατοίκων που έχουν φύγει για διακοπές και επιστρέφοντας βρίσκουν τους τσιγγάνους μέσα, παράνομη ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα, καταπάτηση δημοσίων χώρων και οικοπέδων, περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία με θύματα ανήλικους μαθητές, κ.ά.

Οι Δημοτικοί άρχοντες έως σήμερα, γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα με τους τσιγγάνους είτε δεν ήθελαν, είτε δεν προσπάθησαν καν να δώσουν μια οριστική λύση. Το μόνο που έκαναν ήταν κάθε χρόνο να περιφέρονται στη κοπή της πίττας των συλλόγων των συνοικιών που υφίστανται αυτή τη κατάσταση και να υπόσχονται ότι θα ασχοληθούν ουσιαστικά με το θέμα αυτό…..απ’ την επόμενη χρονιά. Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και διογκώνεται καθημερινά.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Φυλής κος Μπουραίμης προεκλογικά δεσμεύτηκε στους κατοίκους ότι θα λύσει το πρόβλημα. Με κεντρικό σύνθημα «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έπεισε τους δημότες για τις προθέσεις του, υφαρπάζοντας την ψήφο τους. Τριάμισι χρόνια μετά η κατάσταση έφθασε πλέον στο απροχώρητο.
 

Πρέπει να βάλουμε φραγμό στην υποβάθμιση του τόπου.
 

 Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και σίγουρα να μετριαστεί άμεσα εάν πραγματικά ασχοληθεί σοβαρά μία διοίκηση και αυτό είναι ένα στοίχημα για εμένα και τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Σάββα εφόσον η Ενότητα Πολιτών είναι διοίκηση στις 19 Μαΐου. Οι άμεσες επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι:
 

1. Η σύσταση ειδικού γραφείου στο Δήμο στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα των περιοχών που κατοικούν τσιγγάνοι.
 

2. Η άμεση απομάκρυνση όσων τσιγγάνων κατέλαβαν παράνομα και αυθαίρετα χώρους οικοπέδων, σπίτια ή δημόσια κτίρια.
 

3. Ο φωτισμό της περιοχής, των κοινοχρήστων χώρων και των δρόμων.
 

4. Διοίκηση, δημότες και σύλλογοι ΜΑΖΙ θα απαιτήσουμε από το Υπουργείο την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί ουσιαστικά τα καθήκοντά του. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε.
 

5. Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής όλων των τσιγγάνων του Δήμου. Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι και πόσοι είναι στην πραγματικότητα ώστε να μπορούν να αποδίδονται τα αντίστοιχα πρόστιμα. Επίσης, επίσπευση της νόμιμης διαδικασίας κατεδάφισης όλων των παράνομων παραγκών και παραπηγμάτων, λαμβάνοντας μέριμνα για να μην επανακατασκευαστούν (Αστυνομία, Πολεοδομία κ.λ.π).
 

6. Ο έλεγχος και η διακοπή από τη ΔΕΗ της παράνομης ηλεκτροδότησης κτιρίων και παραγκών.
 

7. Να σταματήσει άμεσα η παράνομη υδροδότηση από το Δήμο των παραπηγμάτων- παραγκών και κατειλημμένων κτιρίων και να επιβληθεί η είσπραξη των λογαριασμών του νερού και από τους αθιγγάνους.
 

8. Άμεσος καθαρισμός, περίφραξη και περιφρούρηση των Δημοτικών χώρων.
 

9. Άμεση εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας, με παράλληλη επιβολή και είσπραξη των προστίμων που προβλέπει για κάθε παράβασή του.

Αυτά δεν είναι προεκλογικά λόγια. Οι λύσεις υπάρχουν και τις γνωρίζουμε όλοι. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Αυτό που χρειάζεται ο δήμος μας δεν είναι πλέον μία εναλλαγή προσώπων ή νέες υποσχέσεις αλλά ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική της διοίκησης του δήμου.
 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
 

Χρυσούλα Κουράση
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φυλής με την «Ενότητα Πολιτών» και Υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής τον Σάββα Ι. Σάββα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας