ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Το Αναφαίρετο Δικαίωμα της Ψήφου


Του Χρήστου Βαγενά

Γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται, για το βασικότερο δικαίωμα αλλά και την ταυτόχρονη υποχρέωση όλων μας. Το δικαίωμα λοιπόν του εκλέγειν και του εκλέγεστε δεν είναι μία κενή φράση, η οποία απλά έτυχε να διασωθεί δύο και πλέον χιλιετίες από έναν γενεσιουργό πολιτισμό, μίας ιδέας τόσο ισχυρής, τόσο βαθιάς, μίας ιδέας που στάθηκε ικανή για να ξεσπάσουν πόλεμοι και επαναστάσεις. Μία ιδέα που βάφτηκε από αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τους αιώνες, την ιδέα της Δημοκρατίας.
Μας κληροδοτήθηκε το δικαίωμα του εκλέγειν, δηλαδή το δικαίωμα του να αναδείξουμε άξιους εκπροσώπους στα διάφορα διοικητικά όργανα της πολιτείας. Ανθρώπους που οι σκέψεις τους, το πρόγραμμά τους και τα λεγόμενά τους συμβαδίζουνε με τις αρχές μας και τις πεποιθήσεις μας.

Μην γελιέστε φίλοι μου ένα τέτοιο όπλο δεν δωρίστηκε από κάποιον ευεργέτη, ούτε και όμως κληροδοτήθηκε ελαφρά τη καρδία, επειδή απλώς έτυχε να γεννηθούμε σε μία δημοκρατική χώρα. Φέρουμε ευθύνη και μάλιστα βαριά σε όλους αυτούς τους άγνωστους στρατιώτες, τους μεγάλους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να κερδίσουμε όλοι εμείς ένα και μόνο δικαίωμα. Το δικαίωμα του να αποφασίζουμε ενεργά ποιος είναι κατάλληλος να διοικήσει τον τόπο μας και ποιος όχι.

Θα ήθελα να παρακαλέσω λοιπόν όλο τον κόσμο που δεν είχε σκοπό να ψηφίσει, γιατί είναι απλά αγανακτισμένος και κουρασμένος από την αναλγησία της επερχόμενης διοίκησης, να μην αφήσει την Δημοκρατία στο σπίτι την ημέρα των εκλογών. Αντιθέτως να την πάρει από το χέρι και να βαδίσει υπερήφανα ως το αρμόδιο εκλογικό κέντρο και φυσικά υπεύθυνα να πάρει θέση για το καλό του τόπου του.

Βαγενάς Β. Χρήστος,
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Σάββας Ι. Σάββας, υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Φυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας