ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Δημοπρατήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το έργο της διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς. 

Ανάδοχος αναδείχθηκε κοινοπραξία τεχνικών εταιριών, με επικεφαλής τον ΑΚΤΩΡΑ, η οποία πρόσφερε έκπτωση 13,1% επί το προϋπολογισμού του έργου, που ανέρχεται σε 83,763 ευρώ. 

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης για να προχωρήσει η έναρξη των εργασιών. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2010 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα. 

Με την ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με τη διευθέτηση των δευτερευόντων ρεμάτων που καταλήγουν στην Εσχατιά θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Καματερού, θα διευκολυνθεί η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης του Καματερού. 

Ανοίγει επίσης ο δρόμος για τη διευθέτηση του ρέματος από το Καματερό, μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθας, κάτι που μπορεί να σημάνει την απαρχή της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Αχαρνών και ιδίως του κεντρικού Μενιδίου. Κάτι που περιμένουν, πως και πως οι κάτοικοι των Αχαρνών...

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΣΧΑΤΙΑ: http://www.youtube.com/watch?v=DHY2yTpqih0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας