ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Βloomberg για την Ελλάδα: Εκτός ευρώ σε δύο χρόνια και ύφεση έως το 2015!

Έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ μέσα σε μία διετία αναμένουν σχεδόν δύο στους τρεις διαχειριστές hedge funds, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Bloomberg. Για την Ιταλία και την Ισπανία αναμένουν πτώχευση ή αναδιάρθρωση του χρέους τους μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Τη λύση των ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους προκρίνει το 65% των ερωτηθέντων, όπως προκύπτει από την έρευνα της AksiaLLC, σε 125 από τους σημαντικότερους διαχειριστές hedge funds παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, η Citigroup προβλέπει ύφεση στην Ελλάδα έως το 2015 καθώς και μείωση του ΑΕΠ κατά 5,6% φέτος, 4,9% το 2012 και 3,1% το 2013, σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι το νέο πακέτο διάσωσης σε συνδυασμό με το «κούρεμα» των ομολόγων δεν είναι αρκετά για να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Συνεπώς προβλέπει την παραμονή του χρέους σε πολύ υψηλά επίπεδα και έλλειμμα σε διψήφιο ποσοστό φέτος και του χρόνου. Τέλος εκτιμά πως η ανεργία θα εκτιναχθεί το 2012 στο 20,1% και το 2013 στο 20,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας