ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Φυλή: "Νεκροταφείο" μετασχηματιστών με διοξίνες

Την ύπαρξη μιας υπαίθριας τοξικής απειλής για τη δημόσια υγεία και μάλιστα πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αποκαλύπτει ο δήμαρχος Φυλής.

Ο Δημήτρης Μπουραΐμης καταγγέλλει ότι σε υπαίθρια αποθήκη της ΔΕΗ έχουν αφεθεί, εδώ και δεκαετίες, παλιοί μετασχηματιστές της ΔΕΗ, γεμάτοι επικίνδυνες διοξίνες.

Ο δήμαρχος δηλώνει στην εφημερίδα Real Planet, ότι πολλοί από τους μετασχηματιστές βρίσκονται εκεί από την εποχή της δικτατορίας.
Τα παλαιά αυτά εξαρτήματα περιέχουν, μεταξύ άλλων, και τα λεγόμενα κλοφέν, τα οποία έχει εξακριβωθεί ότι προκαλούν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι επιστήμονες κατατάσσουν τα κλοφέν στις πιο επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο, καθώς αυτά εκφυλίζουν την άμυνα του οργανισμού και προσβάλλουν τον συκώτι και τα νεφρά.

Μέχρι στιγμής, οι εκκλήσεις του δημάρχου δεν έχουν εισακουσθεί, ενώ όταν έστειλε τη δημοτική αστυνομία για αυτοψία στο χώρο, οι υπεύθυνοι δεν επέτρεψαν την είσοδο στους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/266061/apothiki-thanatou-sti-fuli/

Αυτό είναι το ρεπορτάζ όπως καταγράφηκε... 

Ποια είναι όμως η αλήθεια; 

Ποιος ευθύνεται για την παραμονή της χωματερής μετά το 2003; 

Ποιος ΔΕΝ έκανε έως σήμερα χρήση και κοινοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. Φυλής για τα απορρίμματα; Απόφαση που πάρθηκε απο το Δ.Σ. Φυλής από τον Μάρτη του 2011.

Ποιος μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μιλάει για εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού; Αυτού του Περιφερειακού σχεδιασμού που εμπεριέχει την παραμονή της χωματερής στα Άνω Λιόσια φτιάχνοντας κιόλας τόσο νέα εργαστάσια όσο και χώρους ταφής;

Ποιου το ενδιαφέρον μέχρι τώρα ήταν και εξακολουθεί να είναι απλά και μόνο η θέση στο Δ.Σ. του νέου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας