ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στα τέλη του 2012 η έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Akkuyu

Έξι μήνες νωρίτερα από το χρόνο που αρχικά είχε προγραμματιστεί θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στην περιοχή Akkuyu στα ΝΑ της Τουρκίας απέναντι από την Κύπρο.

Όπως ανακοινώθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία Akkuyu NGS βρίσκεται μπροστά από τον αρχικό σχεδιασμό της όσον αφορά την εξέλιξη του έργου με αποτέλεσμα ενώ η κατασκευή του ενεργειακού συγκροτήματος ήταν να ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2013 τελικά θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012.

Μεταξύ άλλων την περίοδο αυτή η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των Τούρκων πολιτών στην περιοχή των οποίων θα κατασκευαστεί ο πυρηνικός σταθμός. Επιπλέον 300 Τούρκοι φοιτητές θα επιλεχτούν για να σταλούν στην Ρωσία και να εκπαιδευτούν στην πυρηνική τεχνολογία στο Moscow Engineering Physics Institute.

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στην Ρωσία για 66 μήνες θα λαμβάνουν 500 δολάρια το μήνα θα έχουν προπληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια για να επισκέπτονται την Τουρκία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει να εργαστούν για 13 χρόνια στο σταθμό.

Όσον αφορά την κατασκευή του δεύτερου σταθμού στην περιοχή της Σινώπης στην Μαύρη θάλασσα η Τουρκία ακόμα αναμένει την προσφορά της ιαπωνικής εταιρείας για τον πυρηνικό σταθμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας