ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στη Βουλή στοιχεία πολιτικών για καταθέσεις στην Ελβετία

Φωτιά στο ελληνικό κοινοβούλιο έβαλε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Ελβετίας κ. Ιωσήφ Ζησιάδης ο οποίος με δήλωσή του υποστήριξε ότι Ελληνες βουλευτές έχουν κρυφούς λογαριασμούς και καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο κ. Ζησιάδης προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απάντησαν στην πρόταση που έκανε η Ελβετία το 2005 για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες είπε: «Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα από την απάντηση που έδωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών σε ερώτησή του και υποστήριξε ότι έγινε πρόταση στην Ελλάδα για φορολογική συμφωνία, πρόταση που έμεινε αναπάντητη.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο με την οποία ζητούν διευκρινίσεις υπέβαλλαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Γερ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας.

Επίσης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, αλλά και με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλλαν προς τον ίδιο, ζητούν να μάθουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση «μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

Ο κ. Πετσάλνικος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Ζησιάδη για να του ζητήσει σχετικές διευκρινήσεις και αναμένεται και νέα επικοινωνία τους, ενώ σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών κ. Ευ. Αργύρης, έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας