ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM

Με το παρόν υπόμνημα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβασή σας, για τα τεκταινόμενα στον Ρ/Σ ΞΕΝΙΟ 94,3 FM-Δημοτική Ραδιοφωνία Άνω Λιοσίων.

Στις 2 Μαρτίου 2011, είχαν κλαπεί τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού, από τις εγκαταστάσεις της κεραίας στην περιοχή Ζαχαρίτσας του Ποικίλου όρους, με αποτέλεσμα ο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, να είχε σιγήσει, μέχρι το απόγευμα της 30ης Σεπτεμβρίου όταν βγήκε και πάλι στον αέρα το σήμα και μουσικό πρόγραμμα του σταθμού. Φυσικά και δεν αντικαταστάθηκαν τα μηχανήματα που είχαν κλαπεί. 

Απλώς η Δημοτική Αρχή Φυλής, (όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπουραίμης, σε Δημοτικό Συμβούλιο) αποφάσισε να εκπέμψει ο σταθμός μέσω link, από τις εγκαταστάσεις του KISS FM στον Υμηττό, έναντι ενοικίου 2.500 ευρώ μηνιαίως!

Οι 52 εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού, (16 δημοσιογράφοι, 16 τεχνικοί, 20 διοικητικοί) παραμένουμε απλήρωτοι, και βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, από τα μέσα Ιουλίου του 2010!!!

Ο Δήμαρχος του νέου Καλλικράτειου Δήμου Φυλής (μετά τη συνένωση των δήμων Άνω Λιοσίων, Φυλής και Ζεφυρίου) κ. Δημήτρης Μπουραίμης, δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων του σταθμού, σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Χρήστου Παππού.

Προκλητικά δηλώνει, ότι δεν είναι υποχρεωμένος, να αναγνωρίσει τις οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Απειλεί με υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (όταν ήδη οφείλει εκτός του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και τις εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία), ενώ κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στη μεταφορά του προσωπικού (βλ. μετατάξεις) στο Δήμο.

Ήδη, η Δημοτική Αρχή Φυλής διόρισε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τεχνικό σύμβουλο εξυγίανσης, τον κ. Γιώργο Νικητάκη, έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ! Παράλληλα ο κ. Μπουραίμης, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τις κινητοποιήσεις, από τη στιγμή, που
ανέλαβε ο ίδιος το Δήμο!

 Είχε έρθει ο Μεσσίας και δεν το καταλάβαμε;
Λύθηκαν τα προβληματά μας και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Εκ των υστέρων και αφήνοντάς μας απλήρωτους ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν μας πληρώνει επειδή δεν δουλεύουμε!

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει κ. Μπουραίμη!
Ούτε πιάνεται κορόϊδο με όσα χρήματα δίνετε κατά καιρούς. Εξοφλείστε κ. Μπουραίμη, και κάντε ότι
θέλετε το σταθμό, τον οποίο θέλετε αλλά από ότι φαίνεται, χωρίς τους εργαζόμενους. Υπογράψτε συμφωνία με τα σωματεία, για την καταβολή των οφειλομένων και εμείς εδώ είμαστε και θα επιστρέψουμε στην εργασία μας.
Το τσάμπα πέθανε προ πολλού κ. Δήμαρχε.

Θυμίζω ότι ο κ.Μπουραίμης έχει πει επίσης ότι δεν μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους του σταθμού,παράνομα (όπως έχει κάνει μέχρι τώρα!), από τη στιγμή που η επιχείρηση, δεν διαθέτει ασφαλιστική (από ΙΚΑ) και φορολογική ενημερότητα.

Πως να εμπιστευθούν οι εργαζόμενοι έναν Δήμαρχο από τη στιγμή που δεν έχει βρεί τρόπο για να πληρώνονται νομιμότατα (όπως και ο ίδιος λέει ότι θέλει) Παράλληλα, ο Δήμαρχος Φυλής έχει τονίσει ότι από την 1η Ιουλίου η μισθοδοσία και των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, (όταν αυτή καταβληθεί!) θα γίνεται με βάση, το Δημόσιο Λογιστικό, δηλαδή θα πληρωνόμαστε, σύμφωνα με τη
μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου! Οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους τους, (σε συνάντηση μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ), ενημέρωσαν το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Ξηρό, για τα όσα συμβαίνουν στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM.

Αναμένουμε ακόμη, σχετική ενημέρωση από τον κ. Ξηρό για τις θέσεις του Δημάρχου κ. Μπουραίμη . Παράλληλα οι εργαζόμενοι (πάλι με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ) είχαν συνάντηση (2 φορές) και με το Δ.Σ. του ΕΣΡ.

Την πρώτη φορά οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δ.Σ. του ΕΣΡ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σταθμός, ενώ η Δημοτική Αρχή Φυλής μέσω του νομικού συμβούλου του σταθμού, ζήτησε αναβολή ακρόασης, την οποία και πήρε για μία εβδομάδα.

Τη δεύτερη φορά, στο Δ.Σ. του ΕΣΡ, πάλι δεν εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραίμης, καθώς εκτός του νομικού συμβούλου του σταθμού, στη συγκεκριμένη συνάντηση, τον
εκπροσώπησε ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, κ. Γιώργος Νικητάκης.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ, της ΕΤΕΡ και οι εργαζόμενοι του σταθμού, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, για το τι ειπώθηκε νωρίτερα από την εργοδοτική πλευρά του ΞΕΝΙΟΥ 94,3FM, κατά τη διάρκεια της ακροάσεως. Ο τεχνικός σύμβουλος κ. Γ. Νικητάκης, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ:

α)Μίλησε για τις δυσκολίες στην εκταμίευση χρημάτων, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φυλής (ωστόσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Δήμου πληρώνονται κανονικά),
β)Αποκάλυψε ότι ο σταθμός βρίσκεται σε προ-πτωχευτική διαδικασία (βλ. άρθρο 99),
γ)Υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις εάν έμπαινε η τρόϊκα(!) στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, δεν θα έμεναν ούτε 10 εργαζόμενοι στη θέση τους, και
δ)Τέλος ζήτησε εξάμηνη(!) διορία από το ΕΣΡ, προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο της
Δημοτικής Αρχής για το σταθμό.

Όπως μας τόνισε στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δόθηκε τελικώς, ένας μήνας διορία στη Δημοτική Αρχή Φυλής και ανανέωσαν το <<ραντεβού>>, για τα τέλη του επόμενου μήνα (δηλ. Οκτωβρίου).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, με τον τεχνικό σύμβουλο εξυγίανσης του σταθμού, κ. Γιώργο Νικητάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει την εντολή από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να οδηγήσει το σταθμό στο <<λιμάνι>> της εξυγίανσης, εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις του σταθμού, προς τους εργαζόμενους (αποπληρωμή οφειλομένων), το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές.

Θεωρεί τα μέχρι και σήμερα οφειλόμενα <<παλιές οφειλές>> τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα επιδιώξει να τα εξοφλήσει με ρύθμιση, σε 24 δόσεις, όπως προβλέπει (υποστήριξε ο κ. Νικητάκης) για αυτές τις περιπτώσεις, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ!!!

Για το λόγο αυτό θα ετοιμάσει σχετική έκθεση (σχέδιο βιωσιμότητας), την οποία θα παραδώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ΕΣΡ, περί τα τέλη Οκτωβρίου. Έκανε λόγο, για χρονοδιάγραμμα τρίμηνης-τετράμηνης διάρκειας, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία,
ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και να ξεκινήσουν να καταβάλλονται παράλληλα με και οι τρέχοντες μισθοί στους εργαζόμενους, εφόσον όπως τόνισε έχουν διασφαλιστεί τα ποσά!!!

Δηλαδή, κατά τον τεχνικό σύμβουλο εξυγίανσης λεφτά, πάλι από Γενάρη του 2012 και βλέπουμε!!! Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν υποστηρίζοντας, ότι δεν θα αντέξουν απλήρωτοι, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης, υποσχέθηκε να μεταφέρει, το σχετικό αίτημα στο Δήμαρχο Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραίμης, μήπως και βρεθεί τρόπος(;) να μας καταβληθούν κάποια χρήματα.

Τελικώς μας καταβλήθηκε άλλος ένα μήνας και έχει ο Θεός! Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός σύμβουλος εξυγίανσης του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, τόνισε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής του σταθμού στο άρθρο 99, μετά την εκπομπή σήματος και μουσικού προγράμματος, στα ερτζιανά (δηλ. λειτουργεί-εκπέμπει πλέον ο σταθμός), καθώς υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει (δηλ. να υπαχθεί ο
ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM στο άρθρο 99) μετά την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου, σύμφωνα με το νόμο 4013 (ΦΕΚ 204 / Α/ 15-09-2011) <<Σύσταση ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων - Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (πτωχευτικός κώδικας)- Προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και άλλες διατάξεις>>.

Σας έχω επισυνάψει, τον συγκεκριμένο νόμο, για να τον μελετήσει η νομική υπηρεσία, εάν φυσικά, δεν τον γνωρίζει. Οι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν καταθέσει μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα
και αγωγές, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Οι δημοσιογράφοι αναμένουν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, να καθαρογραφεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων. Όταν αυτό συμβεί, θα ζητήσουμε την οικονομική συνδρομή-βοήθεια της ΕΣΗΕΑ, για να προχωρήσουμε στην κατάθεση αγωγή, όπως έχουν ήδη κάνει οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Βρισκόμαστε στα όριά μας: απλήρωτοι με οφειλόμενες αποδοχές που αγγίζουν τον ένα χρόνο, εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνταν αποκλειστικά στο Δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων,
χωρίς άλλη απασχόληση.

Απαξιωμένοι και ως δημοσιογράφοι, καθώς στερούμαστε της δυνατότητας, να εργαζόμαστε (και να πληρωνόμαστε), εδώ και ένα χρόνο.

Αρνούμαστε την ομηρία και τον εκβιασμό. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η συχνότητα του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM είναι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιοκτησία του εκάστοτε Δημάρχου.

Και μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα με την κατάσταση, (την οποία σας έχω επισυνάψει, ως FOREIS.pdf με Α.Π. 2/οικ.68484/0094, 30/09/2011), της 39ης διεύθυνσης φορέων γενικής κυβέρνησης, της γενικής διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, της γενικής γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχει πουθενά στον τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Δ.Ε.Ρ.Α.Λ.) - ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όχι μόνο δεν έχουν αποσταλεί στοιχεία της επιχείρησης, αλλά δεν υπάρχει στη σχετική λίστα ο σταθμός.
Ωστόσο, στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται, ο 9,84 (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνας), που
έχει στείλει στοιχεία, το Κανάλι 1 (δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά) τα Δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης καθώς και η Δημοτική επιχείρηση ειδικού σκοπού "Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου" που επίσης δεν έχουν αποστείλει στοιχεία, ενώ δεν υπάρχει στην κατάσταση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο
Ηρακλείου-Επικοικωνία FM.

Τα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που περιλαμβάνονται στην Κεντρική Κυβέρνηση, τους Ο.Τ.Α. και τους Ο.Κ.Α., προσδιορίζονται από το μητρώο Γενικής Κυβέρνησης, που
τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (άρθρο 50, του Ν. 3943/2011).

 Η συγκεκριμένη λοιπόν κατάσταση, (σύμφωνα με το έγγραφο που επίσης σας έχω επισυνάψει), επέχει θέση βεβαίωσης και αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή επιχορήγησης και ισχύει μέχρι τις 31/10/2011.

Εν τω μεταξύ, μικτή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ που επεξεργάζονται (σύμφωνα με τον υπουργό κ. Χάρη Καστανίδη) και το ζήτημα των Δημοτικών Ραδιοφώνων, όπως και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου του <<Καλλικράτη>>, έτσι ώστε να
γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίζεται, ότι σύντομα θα έχει στα χέρια του, ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, από τη μικτή αυτή επιτροπή ΥΠ.ΕΣ. - Κ.Ε.Δ.Ε.

Αλήθεια, τι ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τα Δημοτικά ΜΜΕ θα είναι αυτή, χωρίς να περιλαμβάνει την άποψη των εργαζομένων;

Πηγή:
http://e-tetradio.gr/ar6005el_ypomnimatwnergazomenwnstonksenio943.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας