ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η υποκρισία στο μεγαλείο της – Σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμαρχος εμπαίζοντας τους δημότες

Κάπου στα μέσα του 17ου αιώνα, ο Γάλλος συγγραφέας και διαλογιστής Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη σχετικά με τις τύψεις που βασανίζουν έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει εγκληματική πράξη, έδωσε μια νέα, παρεκκλίνουσα -σε σχέση με τον κλασικό μύθο των Eρινυών- διάσταση: «Ξεχνάμε εύκολα τα εγκλήματα που εμείς μονάχα ξέρουμε…».
Ένα απόφθεγμα, του οποίου η ουσία παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, και τώρα τελευταία έχει γίνει επίκαιρο όσο ποτέ.

Μάθαμε, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, και επίσημα, πως το έγκλημα που υποψιαζόμασταν ότι διαπράχθηκε, έχει γίνει! Κάτω από τη μύτη μας, πίσω από την πλάτη μας! Ο Δήμαρχος Φυλής δε δίστασε να παραδεχθεί πως ο ίδιος παλαιότερα (σαν πρόεδρος Φυλής, προ Καλλικράτη) έχει υπογράψει για την παραμονή της χωματερής μέχρι το 2024, όμως δεν φάνηκε να αναλαμβάνει την ηθική ευθύνη για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή!

Βέβαια, στη συνέχεια ο κ. Μπουραΐμης, μένοντας πιστός στην προσφιλή του συνήθεια, επιχείρησε να μπερδέψει το δημοτικό συμβούλιο και κατ’επέκταση τον λαό του Δήμου Φυλής, υποστηρίζοντας πως μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη τα δεδομένα αλλάζουν, παρά τις υπογραφές!

Επειδή όμως κ. Μπουραΐμη, εμείς οφείλουμε να ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ τον κόσμο που υποφέρει, αρρωσταίνει και βιώνει στο πετσί του τα δεινά που προκάλεσαν οι «παλιές» όπως τις χαρακτηρίσατε συμφωνίες σας, είμαστε εδώ για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απαντήσεις, τις οποίες προφανώς δεν πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας που κατάφερε να καταθέσει (αφού ακόμα και αυτό τέθηκε σε αμφιβολία!) στο Δ.Σ. την προ ημερησίας ερώτηση που αφορούσε την επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΣΔΝΑ κ. Σγουρού προς όλους τους δημάρχους Αττικής.

*Αφού κύριε Μπουραΐμη, είστε κάθετος στην κατασκευή εργοστασίων καύσης, γιατί τον Μάρτη του 2011 στείλατε επιστολή προς την τότε κυβέρνηση, με την οποία ζητούσατε την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΠΕΣΔΑ;

- Και για όσους έχουν ασθενή μνήμη, θυμίζουμε τί αιτήματα περιλάμβανε η εν λόγω επιστολή, η οποία βέβαια, διανθισμένη με όρους όπως «περιθωριακός ρατσισμός των κατοίκων της περιοχής» τηρούσε την απαραίτητη λαϊκίστικη πολιτική που ακολουθείται πιστά από τη νυν διοίκηση του Δήμου Φυλής.

* Άμεση εκτέλεση όλων των έργων του ΠΕΣΔΑ.

* Έργα στη Φυλή για να εξαφανιστούν οι συνέπειες από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

* Εταιρική συμμετοχή και εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Με απλά λόγια, ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν αντιτίθεται στη δημιουργία νέων εργοστασίων αλλά θέλει και εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της εταιρίας που θα αναλάμβανε τη δημιουργία-λειτουργία των νέων υπερμεγεθών μονάδων, στηρίζοντας ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων!

* Η επιστολή του κ. Σγουρού αναφέρει πως ΕΣΕΙΣ ήσασταν ο άνθρωπος που ζήτησε την άμεση εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, μέσω της περίφημης επιστολής του ‘11. Από την άλλη, μας λέτε πως η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπικού χαρακτήρα και πως εσείς τα έχετε καλά με τον εαυτό σας. Αλήθεια, αν όντως κατέχετε αυτή την «τεχνική» αποστήθισης όπως μας αποκαλύψατε στο πρόσφατο Δ.Σ. και θυμάστε ακριβώς κάποια πράγματα, τι σας λέει η μνήμη σας για την επιστολή τον Μάρτιο του 2011;

* Γιατί, από τη στιγμή που ο αγώνας για το κλείσιμο της χωματερής είναι, βάσει των λεγομένων σας «ιερός», δεν ήσασταν ξεκάθαρος από την αρχή σε όλα τα αρμόδια όργανα; Γιατί δεν θέσατε βέτο στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας μονάδας και γιατί δεν ήσασταν κάθετος, αρνούμενος κάθε συζήτηση; Ίσως γιατί ήσασταν ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ και απλά όλες σας οι κινήσεις γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο;

* Τελικά, έχει παραχωρηθεί χώρος έκτασης 1000 ή 500 στρεμμάτων; Τα 151 εκατ. ευρώ από τον ΕΔΣΝΑ είναι και αυτά αποκύημα της φαντασίας του κ. Σγουρού, ή τώρα που τα συμφέροντα δεν είναι πλέον κοινά, αρχίζουμε να… μαθαίνουμε όλη την αλήθεια;

* Γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου παρέμεναν απλήρωτοι, με πρόσχημα την μη καταβολή των αντισταθμιστικών;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς στους περισσότερους από εμάς. Εξάλλου, ειδικά οι κάτοικοι του πρώην δήμου των Άνω Λιοσίων, το έχουν δει το έργο. Γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτικό όφελος από το «ζεστό» χρήμα των αντισταθμιστικών και έχουν αντιληφθεί πως αυτές οι στροφές 180 μοιρών έχουν ως στόχο την περαιτέρω πίεση στους αρμόδιους φορείς για περισσότερα οικονομικά οφέλη.

Όμως δεν είναι αυτό που μας «καίει». Τα παιδιά μας αρρωσταίνουν, το επίπεδο ζωής μας βρίσκεται στο κατώτατο σημείο και οι δημότες δεν αντέχουν. Και όσοι συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές των συνανθρώπων μας θα τεθούν, σύντομα, στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας