ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Δήμος Φυλής, 2013: Η λογοκρισία… ζει και βασιλεύει!

Πολύ θα θέλαμε στην επίσημη ανακοίνωσή μας σαν δημοτική παράταξη, να εστιάζαμε την προσοχή μας και να ασκούσαμε -ως οφείλουμε- την κριτική μας, πάνω στα ζητήματα που «καίνε» τους κατοίκους της περιοχής, τα οποία επί της ουσίας θα έπρεπε να αποτελούν τα κύρια και μοναδικά θέματα συζήτησης σε ένα δημοτικό συμβούλιο.

Όμως αδυνατούμε να πράξουμε κάτι τέτοιο.

Αδυνατούμε, καθώς πλέον τίθεται ξεκάθαρα θέμα μη δημοκρατικής λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου, που δυστυχώς φαίνεται να χρησιμοποιείται πλέον, όχι ως χώρος υγιούς διαβούλευσης, ανταλλαγής ιδεών και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των αιρετών, αλλά ως «κτήμα» εκείνων που ενοχλούνται τόσο από την (καταγεγραμμένη) πραγματικότητα, ώστε να αναγκάζονται σε μεσαιωνικές πρακτικές, προκειμένου να… διασωθεί η εικόνα («ίματζ» αγγλιστί…) και όχι να αποτυπωθεί η, σκληρή κάποιες φορές, αλήθεια.

Μείναμε άφωνοι όταν, λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου Φυλής της Τρίτης 15 Μαΐου, ενημερωθήκαμε για αυτό που… ούτε κατά διάνοια φανταζόμασταν πως μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα του 2013. Ειδικά τώρα, που οι δημοκρατικές αξίες αμφισβητούνται όσο ποτέ και αντιλήψεις που εκφράζουν μεταξύ άλλων ρατσισμό, λογοκρισία και μεροληπτική διάθεση, μοιάζει να έχουν βρει -απόρροια της κοινωνικής αγανάκτησης και εξαθλίωσης- καταφύγιο ακόμα και στο πολιτικό σκηνικό.

Μάθαμε πως δεν μπορούμε να μεταδώσουμε «ζωντανά» τη συνεδρίαση, όπως σαν «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κάναμε τόσο καιρό. Θυμίζουμε πως ήμασταν οι πρώτοι που θέσαμε θέμα «ζωντανής» αναμετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου και καταφέραμε με αγώνα να το πετύχουμε, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να έχει καθαρή εικόνα και ήχο, για τις αποφάσεις που παίρνονται στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Όμως δεν ήταν αυτό το… χειρότερο.

Ακόμα πιο έκπληκτοι μείναμε όταν ακούσαμε την απάντηση που πήραμε σχετικά με τον τρόπο που θα καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Μας ενημέρωσαν λοιπόν, πως αφού η εικόνα και ο ήχος «φιλτραριστούν» από τους ανθρώπους στους οποίους η διοίκηση έχει αναθέσει το σχετικό ρόλο, θα μπορούμε να το παραλάβουμε (καθώς θα έχει διασφαλιστεί η απόκρυψη υλικού που βάσει της κρίσης των αρμοδίων ενδεχομένως να θεωρηθεί απαγορευμένο!!!) και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουμε!

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Η λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο, σε μια περιοχή που συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά που έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι που έβαζαν σε δεύτερη μοίρα το καλό του τόπου και τις δημοκρατικές ιδέες της ισονομίας.

Τα ερωτήματά που προκύπτουν, είναι τα εξής:

* Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει, τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να βγει προς το έξω, από τη συνεδρίαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου;

* Γιατί το πρόβλημα είναι η βιντεοσκόπηση από τα θεωρεία της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» και όχι από την αίθουσα κάτω; Ποιος ο λόγος;

* Αφού η διοίκηση αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να μεταδίδει και αυτή σε live streaming τη συνεδρίαση του Δ.Σ., γιατί πρέπει αυτομάτως να χαθεί αυτό το δικαίωμα και για τις άλλες παρατάξεις και δη την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» που όλο αυτό το διάστημα μετέδιδε ζωντανά τις συνεδριάσεις;

* Γιατί μας καταλογίζετε ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των γεγονότων του επεισοδιακού Δ.Σ. της 28/2 και δεν διστάζετε να υποστηρίζετε ότι αυτές οι εικόνες θα έπρεπε να αποσιωπηθούν από τον κόσμο; Το πρόβλημα δηλαδή είναι η μετάδοση των επεισοδίων και όχι τα ίδια τα επεισόδια;

* Στην περίπτωση δηλαδή, του καθ’όλα απευκταίου σεναρίου, νέων άσχημων σκηνών στο Δ.Σ., θα κλείσετε τον διακόπτη και ο κόσμος από το σπίτι του θα βλέπει «μαύρη» εικόνα; Αυτή είναι η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία που θα έπρεπε να υπηρετείτε;

Και επειδή δεχθήκαμε και κάποιες… σπόντες, οφείλουμε να απαντήσουμε και να επισημάνουμε τα προφανή, βοηθώντας εκείνους που μοιάζει να βλέπουν λίγο… θολά τα πράγματα:

Ουδεμία σχέση έχουμε με τους (συμπαθέστατους κατά την ταπεινή μας άποψη) «Ράδιο Αρβύλα» οι οποίοι έκαναν το… λάθος να διακωμωδήσουν μια κατάσταση που προκαλεί θλίψη σε εμάς, αλλά δίνει εξ’ορισμού «τροφή» στη σάτιρα, από την… εποχή του Αριστοφάνη. Τώρα, αν εσείς θεωρείτε πως συνεργαζόμαστε με κανάλια και ραδιόφωνα για να τονίσουμε τα κακώς κείμενα του Δήμου μας, κάνετε λάθος. Αυτό, δυστυχώς, το κάνετε εσείς με την ισχνή πολιτική σας δράση.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα, τα οποία μόνο κακό κάνουν και σε κλίμα συνεργασίας να ασχοληθούμε με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα του τόπου, τα οποία απαιτούν την πλήρη προσοχή σας.

Αφήστε τις κάμερες κύριοι και ασχοληθείτε με αυτά που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο.


1 σχόλιο:

  1. Έτσι αντιδρά ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι που δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο.
    «ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ».
    Σχολικές αίθουσες βρώμικες και χωρίς θέρμανση, Κανένας έλεγχος και βοήθεια από τον Δήμο στις οικογένειες των ΡΟΜΑ και άλλων ευαίσθητων ομάδων για να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολειά, Αστική Συγκοινωνία που μόνο χώρες του τρίτου κόσμου μπορεί να ανταγωνιστεί, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, η εγκληματικότητα στα ύψη (βρέχει σφαίρες από τον ουρανό), Κ.Ε.Π το οποίο δεν εκδίδει πιστοποιητικό γεννήσεως, Δ.Ο.Υ που την αφήσαμε και έφυγε χωρίς καμία διαμαρτυρία για να εξυπηρετήσουμε τις αποφάσεις του κομματικού μηχανισμού που μας στήριξε, αυθαιρεσίες τις οποίες δεν ελέγχουμε, διακρίσεις και ειδική μεταχείριση μεταξύ των πολιτών των Δημοτικών Διαμερισμάτων και το έργο μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.
    Το ζήτημα είναι, πότε επιτέλους θα μάθετε κύριοι να συζητάτε πολιτισμένα, πότε επιτέλους θα δώσετε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που μας ταλανίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας