ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επιστολή του Πέτρου Βιρβίλη για την παραβατικότητα – Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα στο Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια αποτελεί δίχως αμφιβολία το θέμα της παραβατικότητας. Άνομες συμπεριφορές, που εκφράζονται κατά κύριο λόγο από αθίγγανους, έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε… εμπόλεμη ζώνη, με τις αντιδράσεις των πολιτών να φαντάζουν ανίκανες να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους.

Σε συνέχεια ενός συμβάντος που θα μπορούσε εύκολα να είχε τραγική κατάληξη, ο συμπολίτης μας και μέλος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Πέτρος Βιρβίλης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των δυσθεώρητων προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: κ.κ. Υπουργούς Δημοσίας Τάξης,
Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
Αρχηγό της Οικονομικής Αστυνομίας

Θέμα: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Σας γράφω αυτή την επιστολή με αφορμή το γεγονός ότι το Σάββατο το Βράδυ στις 2 Μαρτίου ξημερώνοντας Κυριακή, από αδέσποτη σφαίρα προφανώς πολεμικού όπλου, βρήκα τρυπημένη την οροφή του αυτοκινήτου μου, που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κεντρική είσοδο του σπιτιού μου. Το γεγονός αυτό το κατήγγειλα άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μου το οποίο και επελήφθη του γεγονότος με εξαιρετική υπευθυνότητα.

Αν αυτή η σφαίρα είχε βρει το κεφάλι διερχόμενου (Του δικού μου, του παιδιού μου της γυναίκας μου), θα χύνατε όλοι σας κροκοδείλια δάκρυα, ανεβάζοντας την τηλεθέαση για κάποιες ημέρες και μετά θα επιστρέφατε στο σπίτι σας έχοντας ήσυχη την συνείδηση σας ότι πράξατε το καθήκον σας, όπως και με την περίπτωση του παιδιού που χάθηκε στον όμορο Δήμο Αχαρνών, τον προηγούμενο χρόνο από την ίδια αιτία. Θα κουβεντιάζατε ίσως, για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία που αντιμετωπίζει σαν πλημμέλημα και όχι σαν κακούργημα, τους άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά μέχρι εκεί.

Θα μένατε πάλι στις κουβέντες και φυσικά θα συνεχίζατε να αδιαφορείτε για τον πολύπαθο Δήμο Φυλής και την εγκληματικότητα των αθίγγανων, που κάθε λίγο και λιγάκι πυροβολούν, λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Γιατί παραμένουν ατιμώρητοι; Γιατί η επίσημη πολιτεία, δεν θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί τους; Γιατί οι «πρώτοι πολίτες» του Δήμου μας και εκλεκτοί των κομματικών μηχανισμών, εκλέγονται χρόνια τώρα με τις ψήφους τους.

Η επίσημη Πολιτεία θεωρεί, ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος στους Αθίγγανους, όπως και στους υπόλοιπους Έλληνες γιατί θα χαρακτηριστεί ρατσιστική. Δεν πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσουν να ρυπαίνουν τους δρόμους με σκουπίδια και νερά., να σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας, να σταματήσουν να πυροβολούν παράνομα με πολεμικά και κυνηγητικά όπλα, να μη κάνουν θόρυβο με τα αυτοκίνητα τους διασχίζοντας άσκοπα τις ήσυχες γειτονιές τρέχοντας ιλιγγιωδώς και έχοντας στη διαπασών μουσική.

Να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους και να ελέγχονται από το ΚΤΕΟ. Να τα ασφαλίζουν. Να μην αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να οδηγούν αυτοκίνητα, με κίνδυνο να σκοτώσουν αθώους πολίτες. Έχουν τραυματιστεί πεζοί. Γρήγορα ξέχασε η πολιτεία τα δύο αθώα θύματα που άνηκαν στη δύναμη Δέλτα και που έχασαν την ζωή τους στα όρια του Δήμου μας, από την εγκληματική οδήγηση αθίγγανου. Αναρωτηθήκατε κ. Υπουργοί ποιοι κρατικοί υπάλληλοι τους δίνουν άδειες οδήγησης και πως; Η νομοθεσία που ορίζει ότι για να αποκτήσει Έλληνας Πολίτης άδεια οδήγησης πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον την Τρίτη Γυμνασίου ισχύει γι’ αυτούς και αν όχι γιατί; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την ατιμωρησία;

Ανήλικοι αθίγγανοι λήστεψαν ογδοντάχρονη και την βίασαν. Ανήλικοι αθίγγανοι πετούν πέτρες και δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα στα διερχόμενα αστικά λεωφορεία. Δεν πληρώνουν εισιτήριο και βρίζουν τους υπόλοιπους επιβάτες. Στο δημοτικό διαμέρισμα του Ζεφυρίου, οι οδηγοί των λεωφορείων αρνούνται και δεν εκτελούν τις αστικές διαδρομές πια. Ληστεύουν σπίτια, επιχειρήσεις, αμέριμνους ηλικιωμένους πεζούς πολίτες. Δημιουργούν γκέτο, χτυπώντας μέχρι θανάτου γείτονες τους για να τους αναγκάσουν να πουλήσουν τα σπίτια τους και να φύγουν.

Διακινούν ναρκωτικά και λαθραία. Δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ για παράνομο πλουτισμό. Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, διαμένουν σε ακριβά σπίτια που παρκαρισμένα έξω από αυτά, βρίσκονται μέχρι και κότερα. Ψωνίζουν με «Μωβ», σε εποχές που συμπολίτες μας, δεν έχουν να φάνε. Πιστέψτε μας κύριοι Υπουργοί δεν είναι αστείο της τηλεόρασης, έτσι διακρίνουν το χαρτονόμισμα των πεντακοσίων ευρώ, που εγώ προσωπικά δεν το έχω δει πως είναι.

Η μηχανοργάνωση και η τεχνογνωσία υπάρχει. Η οικονομική αστυνομία με συνεχή μπλόκα μπορεί να τους ελέγξει και να αποκαλύψει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους λαθρέμπορους που βρίσκονται ανάμεσα τους, κάνοντας σοβαρό έλεγχο των οικονομικών τους. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με οργανωμένες απροειδοποίητες εφόδους, θα μπορέσει να ανακαλύψει τον οπλισμό που φέρουν, αποτρέποντας έτσι το να θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το παρακάτω: Έχει την πολιτική βούληση η επίσημη πολιτεία να λάβει μέτρα και να προστατεύσει τους ανυπεράσπιστούς πολίτες της περιοχής αυτής ή θα συνεχίσει να κωφεύει, αφήνοντας ελεύθερο βήμα στο είδος των πολιτικών που εύκολα χαρακτηρίζουν κάποιον από μας που τολμά να διαμαρτυρηθεί ρατσιστή ή στο είδος των πολιτικών που τέτοιου είδους καταστάσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους και τους βοηθούν να αυξάνουν την εκλογική τους πελατεία και να αναγορεύουν τον εαυτό τους σε επίσημο προστάτη;

Στους επικριτές μας απαντάμε: Ελάτε κύριοι να σας φιλοξενήσουμε στον τόπο μας για μια εβδομάδα!

Με τιμή

Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος
Τσαρούχη Γιάννη 16
Άνω Λιόσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας