ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup


Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη»

Επικριτικός προς την μικροπολιτική στάση των κομμάτων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Tόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις.

«Δυστυχώς το eurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνεδεμένο με το psi μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τα μετρα», είπε.

«Το κυριότερο είναι πως το eurogroup έλαβε υπόψην του το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα έγγραφες δεσμέυσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόγραμμα. Από σήμερα μέχρι το επόμενο που θα είναι την Τετάρτη η χώρα μας θα κάνει μία στρατηγική επιλογή.

Αν θέλουμε τη σωτηρία μέσα στην Ευρώπη πρέπει αν ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός ευρωζώνης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους πολίτες. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κάνει «τον καλό» για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων.

Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες αν οδηγηθούμε σε λύσεις με μεγαλύτερο κόστος για την κάθε οικογένεια, επιχείρηση. Πέρασε η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων.

Η ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ταλαιπωρούμαστε ηθικά σαν λαός. Πρέπει να ξαναβρούμε ορίζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας