ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΜΚΟ-Μπίζνες καλά οργανωμένες και στον Δήμο μας...

Με αφορμή όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για πρόσληψη προσωπικού στον δήμο Φυλής μέσω ΜΚΟ ο Σάββας Ι. Σάββας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

"13ος - 14ος μισθός, μείωση κατώτατου μισθού, περικοπές στην επικουρική, ίσως και στην κύρια σύνταξη, ίσως και νέο ασφαλιστικό. Μέσα στον ορυμαγδό των τόσων προβλημάτων, που φορτώνονται στις πλάτες μας, ήρθε και το καινούριο «μοντέλο» προσλήψεων.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα παίρνουν λεφτά από το ΕΣΠΑ, θα προσλαμβάνουν κόσμο και θα τους «περνούν» στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για να προσφέρουν «κοινωφελή» εργασία, από εκπαίδευση (ειπώθηκε για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) μέχρι ο,τιδήποτε άλλο, άσχετο με τις σπουδές τους.

Οι ΜΚΟ θα είναι απόλυτοι ρυθμιστές, ορίζοντας άθλιες και διαφοροποιημένες εργασιακές σχέσεις και μισθούς σαφέστατα χαμηλότερους από εκείνους που προβλέπουν οι όποιες συλλογικές συμβάσεις ισχύουν, έστω και κουτσουρεμένες…
Επιπροσθέτως δε, εκείνοι που θα προσληφθούν με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να ξεχάσουν όρους όπως, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διαδικασίες μονιμοποίησης, ίσως και ασφάλεια...(Ακόμα συζητείται η ασφάλεια, αφού η εργασία θα είναι "εθελοντική¨")

Όσο για τα περί διαφάνειας στις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ σε δήμους, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης αποκάλυψε στη Βουλή ότι έτσι όπως έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη προκήρυξη από το υπουργείο Εργασίας επί Λούκας Κατσέλη αποκλείει το ΑΣΕΠ από την αξιολόγηση και την επιλογή εκ των υποψηφίων!

Έτσι όπως διαβάζω τους όρους και τις διαδικασίες αναρωτιἐμαι ποιός θα ήταν εκείνος που θα έπαιζε με τον καημό και την αγωνία των συνδημοτών του.

Ποιός θα ήταν εκείνος που με γνώμονα το κέρδος του 5% θα υποθήκευε το μέλλον ανθρώπων, για λίγους μήνες εντελώς πρόσκαιρης εργασίας, και με πιθανό αντάλλαγμα την ψήφο τους, να τους υπενοικιάζει στον Δήμο;

Ποιος θα έμπαινε στην διαδικασία να ιδρύσει ΜΚΟ καταστρατηγώντας την διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στον Δήμο με πολύμηνες συμβάσεις;

Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρισκόταν ένας τέτοιος άνθρωπος στην περιοχή μας που θα είχε τόσο χαμηλά κοινωνικά ανακλαστικά, που θα δημιουργούσε ΜΚΟ και θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι;;;;

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο άκουσα με τα αυτιά μου πως όχι μία, αλλά τουλάχιστον δύο Μή Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί ετοιμάζονται να κάνουν προσλήψεις με τους επαχθείς όρους που περιγράφω παραπάνω.

Να είστε σίγουροι πως η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά, θα παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα δώσουμε και ονόματα ιδρυτών.

Θα είμαστε η ανάσα που θα αναπνέουν. 

Με τον πόνο, την αγωνία και το άγχος των δημοτών ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να παίξει κανείς…

ΜΚΟ-Μπίζνες καλά οργανωμένες στην Φυλή των ανέργων και των ταλαιπωρημένων από μύρια προβλήματα ΔΕΝ μπορούν να γίνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας