ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα το μεσημέρι κρίνεται το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στη μια μετά το μεσημέρι και στο τραπέζι θα πέσουν οι σκληρές και επίπονες απαιτήσεις της Τρόικα.

Χθες βράδυ πάντως είχαμε νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής πλευράς με την τρόικα μετά το χθεσινoβραδινό «ραντεβού» που είχαν οι επικεφαλής των δανειστών μας, με τον πρωυθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ,τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληφορορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικα εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στα ζητήματα που έχουν θέσει, τα οποία αφορούν μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα, ενώ η προετοιμασία της κυβέρνησης θα συνεχιστεί από νωρίς το πρωί με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητιική πηγή ανέφερε ότι οι υπεράνθρωπες-όπως τις χαρακτήρισε- διαπραγματευτικές προσπάθειες των στελεχών της κυβέρνησης έχουν βελτιώσει πάρα πολύ την πορεία επίλυσης μιας σειράς ζητημάτων ενώ επισήμανε αυτό που επισημάνθηκε κι από άλλη κυβερνητική πηγή νωρίτερα: ότι ενδέχεται το δημοσιονομικό ζήτημα της χώρας να επηρεαστεί σοβαρά από τις επιπτώσεις των εργασιακών θεμάτων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εκπρόσωποι της Τρόικας θέλουν να βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα όμως με την δική τους αντίληψη. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που θέτει η Τρόικα ανέφερε ότι το πακέτο -των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών ταμείων- είναι ενιαίο και πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά έχει προσπαθήσει άλλα θέματα να τα αποκλείσει και άλλα να τα βελτιώσει, ενώ υπογράμμισε ότι το πακέτο που θα μείνει πρέπει να θεωρηθεί ικανοποιητικό από τους εκπρόσωπους της Τρόικας.

Τέλος η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα και αν το επιθυμούν να διαπραγματευτούν οι ίδιοι με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας