ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε πλέον και "με τη βούλα"


Τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της χώρας επισφράγισε το νέο Μνημόνιο, που από προχθές δημιούργησε μείζονα κυβερνητική κρίση, ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν από ισχυρούς κλυδωνισμούς έως διαλυτικές τάσεις.


Παράλληλα, οι δανειστές εξακολουθούν να θέτουν συνεχώς νέους όρους, που φθάνουν στα όρια του πολιτικού ρατσισμού, εκδηλώνουν πολιτική εμπάθεια, αλλά και δημιουργούν συνθήκες μεγέθυνσης της ύφεσης.

Όπως γράφει σήμερα η Real News, ο εφιάλτης της άτακτης χρεοκοπίας αργά, αλλά σταθερά επιστρέφει, αφού το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ λήγει στα μέσα Μαρτίου και χρήματα χωρίς δάνειο δεν υπάρχουν.


Η κυβερνητική κρίση που εκδηλώθηκε ανοιχτά με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ, και την παραίτηση έξι κυβερνητικών στελεχών έως το βράδυ της Παρασκευής, αναμένεται να εντείνει την κοινωνική έκρηξη. Είναι πιθανό να προκληθούν απρόβλεπτες συγκρούσεις, καθώς η λαϊκή οργή και η απόγνωση λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις.


Στο εξωτερικό, η κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, αντιμετωπίζεται ως απόδειξη ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι απρόθυμο να λάβει τα μέτρα που του αναλογούν.


Οι ισχυροί κλυδωνισμοί στα κόμματα και η βροχή παραιτήσεων από υπουργούς και βουλευτές, φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος ετοιμάζει νέο πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας