ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

'ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ''

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νέου Καλλικράτειου Δήμου Φυλής για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης και η δημοτική του ομάδα ενώ ήταν γνώστες της εγκυκλίου που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, προέβη σε παρατυπίες στην διαδικασία οι οποίες καθιστούν άκυρη την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να αποχωρήσουν από το δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Με έκπληξη οι συνδυασμοί της μειοψηφίας είδαν τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ κ. Τσιουμπρή να παραμένει στη διαδικασία και να λειτουργεί σαν δεκανίκι του δημάρχου κ. Μπουραίμη …

Από την αρχή της διαδικασίας ο κ. Μπουραίμης και η παράταξή του αν και γνώριζε ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική την παραβίασαν κατάφωρα. Μόνο μετά από παρέμβαση της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ολοκληρώθηκε η εκλογή Προέδρου , Αντιπροέδρου και Γραμματέα σχετικά ομαλά.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, οδήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης παραβίασε κατάφωρα τη διαδικασία που προέβλεπε η εγκύκλιος, αν και ήταν γνώστης του εγγράφου με αριθμό 71351/14-12-2010 (Εγκύκλιος 41/2010) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αφού του είχε κοινοποιηθεί αρμοδίως από την Περιφέρεια στο γραφείο του στο δημαρχείο του πρώην δήμου Φυλής με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, (στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ, σελίδα 21) οι θέσεις της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι συγκεκριμένες και προκύπτουν από εκλογική διαδικασία ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας καιΜΟΝΟ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το άρθρο 3 του Δ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, η ψηφοφορία είναι μυστική.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε και ψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση οι κκ: ΠΑΠΠΟΥΣ Χ. ΚΑΜΠΟΛΗΣ Δ. και ΒΑΒΟΥΛΑΣ Κ.

Όμως κατά τη διάρκεια της εκλογής των μελών από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίαςπαραβίασαν την εγκύκλιο ψηφίζοντας ους δημοτικούς συμβούλους ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ Μ. ΚΟΚΚΟΡΙΑΣ Κ. και ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Φ.που δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα και δεν είχε υποδείξει κατά την διαδικασία η αντιπολίτευση, γεγονός παράτυπο σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο η οποία στην σελίδα 25 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σημειώνεται ότι η εκλογή αυτή γίνεται για τις θέσεις που αντιστοιχούν στη μειοψηφία, ΜΟΝΟ ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψηφίους που αναδείχτηκαν κατά τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές από άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους».
Ο δικηγόρος κ. Κάρλος που παρίστατο στη διαδικασία κατ’ εντολή της διοίκησης ενώ αναγνώρισε την εγκύκλιο, υποστήριξε ότι η απόφαση θα εκπέσει κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Επιτροπή Νομιμότητας, χωρίς να υποστηρίξει την ισχύ της εγκυκλίου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζαφείρης φέρει ακέραια την ευθύνη για την παράτυπη διαδικασία που ακολουθήθηκε και απόφαση που λήφθηκε.
Την παράτυπη αυτή διαδικασία, κατήγγειλαν οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας του ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία η οποία δεν είναι νόμιμη.
Παρέμεινε μόνο η παράταξη του κ. ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ (ΚΚΕ) σε μία προσπάθεια νομιμοποίησης της παράνομης διαδικασίας, καρπούμενη την εκλογή τους στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο υποψήφιος δήμαρχος ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ καταθέτουν ένσταση κατά της διαδικασίας εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω εγκύκλιο (Παράρτημα 1,6 σελίδα 43) περιγράφεται ακριβώς πως πρέπει να είναι συνταγμένο το πρακτικό εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να είναι όπως ακριβώς το υπέδειξε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας