ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Για να έχουμε μέλλον.

 Η δυναμική η οποία αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των κατοίκων στις περιοχές που έχουν επιλεγεί να φιλοξενήσουν ΧΥΤΑ είναι ζηλευτή. Βροντοφωνάζουν όχι και αγωνίζονται να μην πάει στον τόπο τους η βρώμα και ο καρκίνος.

Αγωνίζονται να κρατήσουν την αξία της περιουσία τους υψηλά και να μη την υποτιμήσουν. Το πάθος αυτό που διακατέχει τους κατοίκους του Γραμματικού και της Κερατέας μου δημιουργεί συναισθήματα θαυμασμού και θλίψης συγχρόνως. Θαυμασμό για τον αγώνα που άνοιξαν και θλίψης, γιατί συγκρίνω το πάθος αυτό με την απάθεια των συνδημοτών μου, που τόσα χρόνια ανέχονται να είμαστε το μοναδικό αποχωρητήριο όλης της Αττικής.

Φέρνω στη σκέψη μου τις μέρες της Διαδημοτικής. Τότε που όλοι έπρεπε να είχαμε κατέβει στους δρόμους και να διεκδικήσουμε την απομάκρυνση της χωματερής αλλά δυστυχώς ήταν και πάλι οι λίγοι ρομαντικοί, που έφαγαν ξύλο και προπηλακίστηκαν. Ο μεγάλος όγκος; Κρυμμένος στα καβούκια του αποστασιοποιημένος λες και δεν ζει σε αυτόν το τόπο.

Ο σημερινός Δήμαρχος; Υπέγραφε φαρδιά πλατιά την παραμονή της στον τόπο μας.

Πολλές φορές, ανταλλάσσοντας σκέψεις με φίλους, έχω υποστηρίξει ότι μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. 
Ο αντίλογος αντιτείνει, ότι ο λαός δεν ευθύνεται διότι οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι. 
Δεν συμφωνώ.

Έχουν μάθει χρόνια τώρα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, διασκεδαστές σαν τον Λαζόπουλο, να χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού. Γι’ αυτό και κατάντησε κωφός και τυφλός. Οι πολιτικοί είναι σάρκα από την σάρκα μας και είμαστε εμείς όλοι αυτοί που με την ψήφο μας τους δίνουμε εξουσία. 
Είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί συναλλασσόμαστε μαζί τους. Είμαστε αυτοί που τους ζητάμε ρουσφέτια, διορισμούς στο Δημόσιο. Είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουν γρήγορο-σήμα στις Δημόσιες υπηρεσίες, φακελάκια στους γιατρούς δωράκια στις πολεοδομίες για το αυθαιρετούλη. 

Ακόμα και τώρα, που το κράτος πτώχευσε δεν έχουμε καταλάβει ότι τα χρόνια των διορισμών τέλειωσαν και ήρθε η ώρα της πραγματικής οικονομίας και της δουλειάς. Αν αυτοί λοιπόν είναι διεφθαρμένοι τότε στο κομμάτι που μας αναλογεί είμαστε και εμείς.

Καλή Χρονιά λοιπόν, σε όλους τους συνδημότες με την ευχή για πραγματική αλλαγή στην νοοτροπία και τις συνήθειές μας. Για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας και τα παιδιά μας, που μόνο εμείς μπορούμε να το χτίσουμε.

Για την Ενότητα Πολιτών

Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας