ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συγκεντρωτική η νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής - Αρνήθηκαν την συναίνεση στο προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων

Έκπληξη προκάλεσε στους Δημότες αλλά και στο σύνολο της αντιπολίτευσης η στάση των συμβούλων της διοίκησης της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων κατά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου χθες το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Εποχή» όσο και ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών» Δημήτρης Ανυφαντάκης πρότειναν, στα πλαίσια της πολιτικής συναίνεσης που απαιτείται ώστε να βαθύνουν οι τομές και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πόλη, η θεσμική θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας να δοθεί στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της «Ενότητας Πολιτών» είπε χαρακτηριστικά: «Στις δύσκολες μέρες που διανύουν οι πολίτες και η χώρα τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα πρέπει να περάσουν στο περιθώριο και ότι η συναίνεση και η κοινή δράση προς όφελος του λαού, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι ανάγκες επιτακτικές που πρέπει να αποτελούν τη βάση της σύγχρονης πολιτικής σκέψης και πρακτικής κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά και τη συλλογική προκοπή».

Τόνισε, ακόμα, ότι «η λέξη συναίνεση στην πολιτική είναι συνώνυμη της προόδου, της δημιουργίας και της προοπτικής». Την πρόταση απέρριψε κατηγορηματικά η παράταξη της πλειοψηφίας, που θέλοντας να λειτουργήσει απόλυτα συγκεντρωτικά διατράνωσε τις προθέσεις της να γράψει στα «παλιά της υποδήματα» οποιαδήποτε έννοια συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις, θέτοντας ουσιαστικά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων της διοίκησης και των …Άλλων.

Νωρίτερα, σαν πράξη πολιτικού πολιτισμού, συναίνεσης, αναγνώρισης των Δημοκρατικών αρχών της πλειοψηφίας και σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός αυτής του ΚΚΕ, υπερψήφισαν την προτεινόμενη από την πλειοψηφούσα παράταξη (Δύναμη Συμμετοχής) Σύμβουλο κ. Καλανίδου για τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων.

Οι επιλογή των δύο συμβούλων της συμπολίτευσης για τη στελέχωση των δύο θεσμικών θέσεων απέδειξε περίτρανα τις προθέσεις της διοίκησης, αλλά και του Δημάρχου, ο οποίος χθες ουσιαστικά προέδρευσε της διαδικασίας (λόγω άγνοιας του νέου νόμου «Καλλικράτης» από τους εκπροσώπους της διοίκησης και την Πρόεδρο, οι οποίοι στο μόνο που ήρθαν δασκαλεμένοι ήταν τα ποια πρόσωπα θα ψήφιζαν) να απομονώσουν την αντιπολίτευση και να καλλιεργήσουν κλίμα καθεστωτικό με σκληρή γραμμή, έλλειψη ουσιαστικής λογοδοσίας των οργάνων της διοίκησης και φυσικά πλήρη αποδυνάμωση του πολιτικού διαλόγου, μέσω του παραγκωνισμού των εκπροσώπων της μειοψηφίας και την λήψη κάθε είδους αποφάσεων με την απλή πλειοψηφία των 3/5 που προβλέπει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας