ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο επικεφαλής της παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''  του Δήμου Φυλής δήλωσε τα εξής:

'' Βρεθήκαμε ήδη στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

''...Φωνὴ Κυρίου ἐπὶ τῶν ὑδάτων βοᾷ λέγουσα· Δεῦτε λάβετε πάντες, Πνεῦμα σοφίας, Πνεῦμα συνέσεως, Πνεῦμα φόβου Θεοῦ, τοῦ ἐπιφανέντος Χριστοῦ...''

Αυτή η φράση πάντα με συγκινούσε όταν την άκουγα στον Μεγάλο Αγιασμό, στη γιορτή των Θεοφανείων, κατά την επίκληση του Αγίου Πνεύματος για τον καθαγιασμό του ύδατος από τον ιερέα.

Και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ, χρειάζεται να θυμόμαστε πως η πίστη στο Πνεύμα μας, έχει κρατήσει τα όνειρά μας ζωντανά για πολλές γενιές, κόντρα σε πολλές δυσκολίες.

Αυτό το Πνεύμα, σήμερα, είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σε όλους όσοι παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν με κάθε τρόπο την ζωή μας.
Είτε συμμετέχει στην κεντρική διοίκηση, είτε στην διοίκηση του Δήμου, ή ακόμα και στις αποφάσεις που παίρνει ο καθένας απο εμάς ξεχωριστά για την ζωή του και την οικογένειά του.

Γιατί πάντοτε θα μπορούμε να δούμε φωτεινές ημέρες μπροστά μας, ακόμα και όταν οι προκλήσεις θα είναι μεγαλύτερες από τώρα, αρκεί ο καθένας από εμάς να έχει το θάρρος και την αποφασιστικότητα να  αποφασίζει με γνώμονα το κοινό καλό και να συμμετέχει.

Η έμπνευση και η συμμετοχή όλων μας είναι η προϋπόθεση για να πετύχουμε και να βγούμε από τα δύσκολα. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη ή ευθύνες. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις που χρειάζεται η Ελλάδα αλλά και η τοπική μας κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες και καλή Φώτιση".



ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ
Επικεφαλής της Παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας