ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ




ΑΝΑΦΟΡΑ - ΈΝΣΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ: ''ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ''

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιανουαρίου 2011 στο πλαίσιο των δημαιρεσιών έλαβαν χώρα περιστατικά τα οποία καθιστούν άκυρη την εκλογή των μελών της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. Συγκεκριμένα, μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, παραβιάστηκε η διαδικασία που προέβλεπε η εγκύκλιος, του εγγράφου με αριθμό 71351/14-12-2010 (Εγκύκλιος 41/2010) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία είχε κοινοποιηθεί αρμοδίως από την Περιφέρεια με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, (στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ, σελίδα 21) οι θέσεις της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι συγκεκριμένες και προκύπτουν από εκλογική διαδικασία ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας και ΜΟΝΟ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το άρθρο 3 του Δ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, η ψηφοφορία είναι μυστική.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε και ψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση οι κκ: ΠΑΠΠΟΥΣ Χ. ΚΑΜΠΟΛΗΣ Δ. και ΒΑΒΟΥΛΑΣ Κ.

Όμως κατά τη διάρκεια της εκλογής των μελών από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας παραβίασαν την εγκύκλιο ψηφίζοντας τους δημοτικούς συμβούλους ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ Μ. ΚΟΚΚΟΡΙΑ Κ. και ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Φ. που δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα και δεν είχε υποδείξει κατά την διαδικασία η αντιπολίτευση, γεγονός παράτυπο σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο η οποία στην σελίδα 25 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σημειώνεται ότι η εκλογή αυτή γίνεται για τις θέσεις που αντιστοιχούν στη μειοψηφία, ΜΟΝΟ ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψηφίους που αναδείχτηκαν κατά τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές από άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω εγκύκλιο (Παράρτημα 1,6 σελίδα 43) περιγράφεται ακριβώς πως πρέπει να είναι συνταγμένο το πρακτικό εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να είναι όπως ακριβώς το υπέδειξε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Αρμοδίως το πρακτικό δεν μπορεί να συνταχθεί σωστά και άρτια, αφού τα γεγονότα δεν έλαβαν χώρα όπως στο τυπικό τους μέρος περιγράφονται στο καθ΄ υπόδειξη πρακτικό.
Η παρατυπία αυτή αποτελεί πραξικοπηματική παρέμβαση της νέας διοίκησης του Δήμου Φυλής στη νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» , αφού δεν σεβάστηκε τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης ουσιαστικά προσπάθησε να φιμώσει τις παρατάξεις τις μειοψηφίας με την προσπάθεια να απολέσουν το κεκτημένο δικαίωμα της επιλογής των μελών από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Εκτός από το τυπικό του θέματος υπάρχει μία σαφέστατη αλλοίωση της δημοκρατικής φιλοσοφίας του προγράμματος νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» .

Αξίζει να τονίσουμε πως έχουμε με τον υπ' αριθ. Πρωτ. 98/4-1-11 του δήμου Φυλής ζητήσει τα πρόχειρα πρακτικά αλλά και το επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης που θα αποσταλλεί σε εσάς και για τα οποία έως σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να ακυρωθεί η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φυλής, καθώς η διεξαγωγή της διαδικασίας έγινε κάτω από μη συμβατές με το δημοκρατικό σύστημα και τη νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» παραβιάζοντας την εγκύκλιο που σαφέστατα και συγκεκριμένα διέπει τον κανονισμό λειτουργίας της ειδικής συνεδρίασης εκλογής των συλλογικών οργάνων των Δήμων.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σάββας Ι. Σάββας – Επικεφαλής Παράταξης
Φωτεινή Γιαννοπούλου
Κώστας Βάβουλας
Ευάγγελος Βάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας