ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δ. ΦΥΛΗΣ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ... ΔΟΣΕΙΣ

Πριν την επαπειλούμενη εφαρμογή τους σε όλο το Δημόσιο Τομέα, ένας δήμος στη χώρα έχει (ξε)φύγει μπροστά από τις εξελίξεις, εφαρμόζοντας ήδη τις μεθόδους της... στάσης πληρωμών και του μισθού σε... δόσεις, σε μερίδα των εργαζομένων του - προς το παρόν.
Πρόκειται για το Δήμο Φυλής ο οποιός αφενός δεν πληρώνει εδώ και κατά μέσο όρο 10 μήνες τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο και αφετέρου αποφάσισε να εξοφλήσει οφειλόμενα σε υπαλλήλους σε 24 δόσεις!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Σωτηρόπουλο ο οποίος μίλησε στην aftodioikisi.gr, στην απόφαση για τις δόσεις, κατέληξε ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, προκειμένου να εξοφλήσει τους περίπου 4 μισθούς που χρωστάει ο τ. δήμος Άνω Λιοσίων (συνενώθηκε με Φυλή ελέω «Καλλικράτη») σε υπαλλήλους των υπό εκκαθάριση και βυθισμένων στα χρέη τ. δημοτικών επιχειρήσεων Ανάπτυξης και Κατασκευαστικής (Τεχνική Υπηρεσία) επί διοικήσεων Παπαδήμα και Χριστοφυλλάκη.
Ο εκκαθαριστής των επιχειρήσεων και πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του καποδιστριακού δήμου Υμηττού Γιώργος Νικητάκης γνωστοποίησε την απόφαση του δημάρχου στους περίπου 380 εργαζομένους των εταιρειών αυτών που μετατάχθηκαν στον κεντρικό δήμο.
Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται τα τέσσερα μηνιάτικα είναι περίπου 100, αλλά φημολογείται πως μπορεί να παρουσιαστούν και άλλοι οι οποίοι είχαν πάρει μέρος των χρημάτων «κάτω από το τραπέζι», και ως εκ τούτου χωρίς αποδείξεις.
Να σημειωθεί πως οι δύο αυτές επιχειρήσεις από τα συνολικά 388.804.266,95 ευρώ που οφείλει ο Δήμος Φυλής στο Δημόσιο ως ληξιπρόθεσμες οφειλές, οφείλουν, η μεν τ. Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων 341.485.312,07 ευρώ η δε τ. Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης 45.860.791,35 ευρώ.
Απλήρωτοι 10 μήνες οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο
Στο μεταξύ, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει κληθεί για να παραστεί και να δώσει εξηγήσεις, την επόμενη Τρίτη στη μία και μισή το μεσημέρι, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο οποίος χρωστά στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα 10 μηνών, για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Χ93,4 FM, τ. XENIOS (ΔΕΡΑΛ).
Όπως είπε μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο άτυπος σύμβουλος επικοινωνίας του δημάρχου Φυλής, ο Κώστας Σωτηρόπουλος ίσως και σήμερα (!!!) λειτουργήσει ο σταθμός μέσα από βοηθητική συχνότητα το Kiss Fm.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, διότι από τη μια η συχνότητα-link 93,3 (αυτή δηλαδή που θέλει να εκπέμψει ο δήμαρχος) χρησιμοποιείται από το MAD και από την άλλη θα πρέπει να βρεθεί ο τεχνικός για να κάνει το συγχρονισμό (αλλά αυτός βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας λόγω των χρωστούμενων μισθών του, οπότε...).
Να σημειωθεί πως μόνον από το δημοτικό ραδιόφωνο ο Δήμος Φυλής χρωστά στο ελληνικό κράτος 1.458.163,53 ευρώ από τα συνολικά
Επίσχεση εργασίας
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΡΑΛ Χ94,3 FM βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Ιουλίου του 2010 και όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην aftodioikisi.gr o εκπρόσωπός τους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Κώστας Γεωργακόπουλος «τους οφείλονται κατά μέσο όρο 10 μηνών (8-13 μήνες) μισθοί, και ίσως πάνε και περισσότεροι, από τους οποίους οι 3 συν το επίδομα αδείας οφείλονται από τη νυν δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μπουραΐμη και οι υπόλοιποι από την προηγούμενη δημοτική Αρχή Άνω Λιοσίων Χρήστου Παππού».
Ερωτηθείς για τη μη καταβολή των μισθών αλλά και του επιδόματος αδείας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Φυλής υποστηρίζει πως μόλις λειτουργήσει ο σταθμός θα εξοφληθούν και πώς όλοι έχουν πληρωθεί -σύμφωνα με το νόμο μετά τις περικοπές- καθώς το επίδομα αυτό έχει ενσωματωθεί στα χρήματα που πήραν έναντι το καλοκαίρι. Κάτι που ωστόσο αμφισβητούν οι εργαζόμενοι.
Για την ιστορία
Η διοίκηση του Χρήστου Παππού σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εκτός των μισθών των εργαζομένων δεν κατέβαλε ως όφειλε τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία με αποτέλεσμα το σύνολο των υποχρεώσεων να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών.
Η νυν Δημοτική Αρχή Μπουραΐμη 9 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει ορίσει ακόμη.. διοικητικό συμβούλιο στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, και έχει διατηρήσει το δ.σ. της διοίκησης Παππού, με δικαιολογία τα χρέη του σταθμού, και πρόεδρο τον Τριαντάφυλλο Χαραλαμπίδη.
Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την επίσχεση εργασίας, από όταν ανέλαβε τις τύχες της περιοχής ο ίδιος. Ο νέος δήμαρχος, λοιπόν, μετά το πρώτο δίμηνο ανάληψης των καθηκόντων του δεν έδειξε διατεθειμένος όχι να εξοφλήσει, αλλά ούτε να δώσει εγγράφως έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων προκειμένου οι εργαζόμενοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
Κλοπή μηχανημάτων σταθμού
Παράλληλα, από τις 2 Μαρτίου 2011, έχουν κλαπεί τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού, από τις εγκαταστάσεις της κεραία, ενώ από τα τέλη Αυγούστου καταστράφηκε και ο ιστός της κεραίας! Ωστόσο, κ. Μπουραίμης συνεχίζει να «πιπιλάει» την ίδια καραμέλα στο ερώτημα γιατί δεν πληρώνει, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε λήξει η επίσχεση εργασίας, τη στιγμή που ο ίδιος, δεν ασχολείται με την αντικατάσταση των μηχανημάτων του πομπού.
Τα σχέδια του Μπουραΐμη για τη ΔΕΡΑΛ
Σε ό,τι αφορά τα σχέδια του Δημήτρη Μπουραΐμη για το σταθμό, αρχικά, ήθελε να τον μετατρέψει σε ΑΕ από 01/07/2011. Όταν όμως υπήρξε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα δημοτικά ΜΜΕ συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, μέχρι να καθοριστεί (στο μέλλον) το πλαίσιο λειτουργίας τους, τότε ο δήμαρχος Φυλής (λόγω των χρεών) αποφάσισε να υπαχθεί η ΔΕΡΑΛ-Χ94,3 FM στο άρθρο 99(!) προσλαμβάνοντας με απόφαση δημοτικού συμβουλίου Φυλής ως τεχνικό σύμβουλο για την εξυγίανση του σταθμού, τον πρώην αντιδήμαρχο Καθαριότητας του καποδιστριακού δήμου Υμηττού Γιώργο Νικητάκη (τον εκκαθαριστή στις υπερχρεωμένες δημοτικές επιχειρήσεις Ανάπτυξης και Τεχνικής Υπηρεσίας του τ. δήμου Άνω Λιοσίων), ο οποίος θα υποβάλει τη σχετική αίτηση. Η αμοιβή του; 20.000 ευρώ!...
Ωστόσο, για να γίνει εκκαθάριση και να μπει στο άρθρο 99 ο σταθμός, πρώτα θα πρέπει να λειτουργήσει και να σταματήσουν να την επίσχεση εργασίας. Όπως λένε οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, «ο δήμαρχος Φυλής μας ζήτησε να λήξουμε την επίσχεση εργασίας (για να υποβληθεί η σχετική αίτηση, για το άρθρο 99) υποστηρίζοντας ότι με αυτή την εξέλιξη (βλ. άρθρο 99) δεν θα κινδυνεύσουν οι οφειλόμενες αποδοχές μας!
Ενοχλημένος ο δήμαρχος Φυλής με τη δημοσιοποίηση του θέματος
»Οι εργαζόμενοι του Χ94,3 FM με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στα συνδικαλιστικά σωματεία με πρωτοβουλία των οποίων (ΠΟΕΣΥ-ΕΤΕΡ) στις 30 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Θανάση Ξηρό, στον οποίο εξέφρασαν την κατάσταση που επικρατεί στο σταθμό.
»Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ δεσμεύτηκε να μιλήσει με το δήμαρχο Φυλής και θα μας ενημέρωνε για το αποτέλεσμα της επαφής, με τον κ. Δημήτρη Μπουραίμη.
»Ο δήμαρχος Φυλής (με τον οποίο επικοινώνησε, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Ξηρός), όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του, έχει ενοχληθεί αφάνταστα, από τη συνάντηση που είχαν σωματεία και εργαζόμενοι με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να διαρρεύσει το θέμα.
Τα εν οίκω, μη εν δήμω, είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπουραΐμης».
»Ενδεχομένως, για το λόγο αυτό να μην πλήρωσε τους εργαζόμενους του Χ94,3 FM, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι πληρώθηκαν και θα πληρωθούν πάλι κανονικά το δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας».
Καταγγελίες κατά Μπουραΐμη
Τι ισχυρίζεται ο δήμαρχος Φυλής, σύμφωνα με τους εργαζομένους στη ΔΕΡΑΛ;
«Ότι παρανόμησε, με ό,τι έχει καταβάλει μέχρι τώρα, στους εργαζόμενους του σταθμού, και κινδυνεύει με καταλογισμούς, τονίζοντας παράλληλα ("πιπιλώντας" την ίδια καραμέλα), ότι δεν έχουμε λήξει την επίσχεση εργασίας και ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει εργαζόμενους που δεν δουλεύουν! (σ.σ.: άραγε, το ίδιο ισχύει και για τους 4 αργόμισθους δημοσιογράφους που έχει στο γραφείο Τύπου του δήμου του; Έναν... τηλεοπτικό αστέρα, μια διευθύντρια εφημερίδας, μια ιδιοκτήτρια γνωστού ιστολογίου στη δυτική Αττική και μια παραγωγό σε υψηλής τηλεθέασης εκπομπή εκδότη-παρουσιαστή;)».
»Προφανώς ο κ. Μπουραΐμης αγνοεί εσκεμμένα το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε έργο, από τη στιγμή που ο σταθμός δε διαθέτει τα μηχανήματα εκπομπής σήματος.
»Η μάσκα του δήμαρχου Φυλής έπεσε, καθώς απ' ό,τι φαίνεται επιθυμεί διακαώς λήξη της επίσχεσης εργασίας, για να προχωρήσει την αίτηση στο άρθρο 99! Αυτός είναι ο καημός, του κ. Μπουραΐμη και με αυτόν θα μείνει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας