ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μοίρασε «κόκκινες κάρτες» η τρόικα - Ποιοι υπουργοί δεν πέρασαν το τεστ

Η τρόικα μετά τον έλεγχο του Αυγούστου που οδήγησε στο δράμα των τελευταίων εβδομάδων έβγαλε «κόκκινες κάρτες» στα κυβερνητικά στελέχη για συγκεκριμένα μέτρα και όχι γενικά και αόριστα για τη «μη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών», όπως πολλοί αρέσκονται να λένε προκειμένου να αποφύγουν την αλήθεια.

Όπως αναφέρει σήμερα το «Βήμα», η πρώτη «κόκκινη κάρτα» βγήκε για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στον τέως υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Ι. Ραγκούση και στον κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος τον διαδέχθηκε.

Η δεύτερη «κόκκινη» βγήκε για την άρνηση της κυβέρνησης – των υπουργών Αμυνας Π. Μπεγλίτη, ο οποίος διαδέχθηκε στη θέση τον Ε. Βενιζέλο, και Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσή και του προκατόχου του Μιχ. Χρυσοχοΐδη – να μειώσει τις προσλήψεις στον στρατό και στις αστυνομικές ακαδημίες.

Η τρίτη «κόκκινη κάρτα» βγήκε για τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος – πέρα από το τραγικό λάθος της επιστροφής φόρων 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους μέσω του διάτρητου συστήματος των αποδείξεων – δεν έκοψε τις δαπάνες από αμοιβές επιτροπών και συμβουλίων, από αποζημιώσεις και μπόνους στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

«Κόκκινη κάρτα» βγήκε στον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο καθώς δεν προχώρησαν μια σειρά μέτρα για την αύξηση των εσόδων (χρέωση ανασφάλιστων και μεταναστών για ιατρικές υπηρεσίες) και τον περιορισμό των δαπανών στα νοσοκομεία.

«Κόκκινη κάρτα» βγήκε και στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη καθώς δεν προχώρησε η πλήρης εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά ούτε η εφαρμογή ειδικής μειωμένης τιμής για τα φάρμακα που συνταγογραφούν τα Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας