ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε ένας φωτισμένος άνθρωπος

Αυτή την ομιλία την είχε κάνει ο Jobs το 2005. Δείχνει πως τα πράγματα τελικά δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους...Επίσης όταν λέμε για έναν άνθρωπο πως "είναι φωτισμένος" προφανώς μιλάμε για έναν άνθρωπο σαν τον Jobs. Τον ιδρυτή της Apple και της PIXAR animation...Αφιερώστε λίγα λεπτά να το δείτε και θα δείτε τι νόημα έχει η ανάρτησή μας... Από σήμερα, που θα λείπει από αυτον τον κόσμο...


Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών, ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έπασχε από μία σπάνια μορφή όγκου του παγκρέατος και απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την εταιρεία, το iPhone και το iPad υπολογίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους διευθύνοντες συμβούλους της γενιάς του.

Το 1976 ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ -μια από τις πρώτες εταιρείες στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών- για να αποχωρήσει από αυτή το 1985.

Ύστερα από απουσία περίπου 12 ετών θα επέστρεφε στην Apple το 1997 για να την μεταμορφώσει και να την κάνει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως και μεγαλύτερη σήμερα σε αξία στις ΗΠΑ.

Στο τιμόνι της εταιρείας έμεινε μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, όταν και παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Από τις 17 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και την παραίτησή του ήταν σε αναρρωτική άδεια. Τη θέση του ανέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αργά τα μεσάνυχτα στους εργαζόμενους της εταιρείας, από την οποία είχε παραιτηθεί μόλις πριν από έναν μήνα, αφήνοντας τα ηνία στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ.

«H λάμψη του Steve, το πάθος και η ενέργειά του ήταν η πηγή των αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος μας είναι ασύγκριτα καλύτερος, χάρη στον Steve», αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας