ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Ανυφαντάκης: Σε καθεστώς πολυετούς ομηρίας οι κάτοικοι στο Τσουκλίδι


Την Παρασκευή 30/9 στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων συζητήθηκε έπειτα από έγγραφη παρέμβαση του συμβούλου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Δημήτρη Ανυφαντάκη το θέμα της ένταξης της περιοχής του κάτω Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης.
Ο κ. Ανυφαντάκης ήδη από το Μάιο του 2011 είχε καταθέσει έγγραφο προς το προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας με τίτλο: «Ένταξη της περιοχής του Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης» (αριθμ. πρωτ. 19716/19-5-2011), ζητώντας να συζητηθεί το θέμα ως επείγον στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, κάτι που δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι, καθώς το συγκεκριμένο έγγραφο χάθηκε μέσα στο Δήμο και ξαναβρέθηκε μετά από νέα έντονη παρέμβαση του ίδιου, με αποτέλεσμα να συζητηθεί τελικά με 4 μήνες καθυστέρηση.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικου και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τσουκλιδίου «Η Ένωση» κ. Μάκης Δαραμούσκας, ο οποίος μάχεται καθημερινά για τα προβλήματα της περιοχής και ενημέρωσε το σώμα για την διαμορφωμένη – απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή η οποία ξεπερνάει πια χρονικά τις 3 δεκαετίες.

Ο Δημήτρης Ανυφαντάκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί και περιοδεύσει στο Τσουκλίδι τον περασμένο Μάιο και δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα αναδεικνύοντάς το μέσω των οργάνων του Δήμου ως μείζον για τη ζωή των κατοίκων, έκανε την ακόλουθη εισήγηση – τοποθέτηση:

«Οι συνδημότες μας στο κάτω Τσουκλίδι βρίσκονται σε καθεστώς πολυετούς ομηρίας. Οι δημοτικές αρχές διαχρονικά εγκλημάτησαν εναντίον των κατοίκων της περιοχής, εγκλωβίζοντάς τους σε μια κατάσταση ψυχοφθόρας αναμονής με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή διαπίστωσα την φριχτή καθημερινότητα που βιώνουν 250 οικογένειες, εγκαταλειμμένες στην τύχη τους.

Έλλειψη δρόμων, φωτισμού, συγκοινωνίας και καθαριότητας σε συνδυασμό με χόρτα, σκουπίδια, μπάζα, ποντίκια, φίδια και εγκαταλειμμένα βιομηχανικά κτίρια – εστίες μόλυνσης και παραβατικής δράσης περιθωριακών στοιχείων, συνθέτουν ένα σκηνικό κατά πολύ μακριά από τις συνθήκες ζωής που επιβάλλονται σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα. Αυτοί οι δημότες όμως, κύριοι συνάδερφοι, είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο και το Κράτος.

Πληρώνουν δημοτικά τέλη χωρίς να απολαμβάνουν καμία απολύτως δημοτική παροχή. Θα κληθούν τους επόμενους μήνες να πληρώσουν φόρο για την ακίνητη περιουσία που κατέχουν στην περιοχή, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για κατοικίες οι οποίες πρακτικά είναι αυθαίρετες, παρότι για να τις αποκτήσουν δούλεψαν σκληρά, στερήθηκαν και σήμερα δεν μπορούν να τις πουλήσουν ή να τις μεταβιβάσουν.

Στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίσαμε τον Μάρτιο προβλεπόταν και πάλι, όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, η μελέτη για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. Επειδή, όπως βλέπω, το θέμα και πάλι δεν προχωράει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νιώθουν απελπισμένοι και οργισμένοι, προτείνω κυρία Πρόεδρε να υπερψηφίσετε την πρότασή μου, ώστε το θέμα να παραπεμφθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως επείγον και κατά προτεραιότητα, προκειμένου να δεσμευτεί η διοίκηση για άμεση λύση του, μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας