ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φταίει το βιολί… ή ο βιολιτζής;



Άρθρο του Βαγγέλη Βάθη

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα το πρωί, 11 Απριλίου 2014, επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Κλειστών για να παραδώσω επιστολή του επικεφαλής της παρατάξεώς μας κ. Σάββα Σάββα στην Ηγουμένη σχετικά με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος την ημέρα του Λαζάρου, βλέποντας μια μαρμάρινη πλάκα στο προαύλιο της Μονής, συνειδητοποίησα με τους συνυποψήφιους μου τη μέγιστη προσφορά των κατοίκων της περιοχής μας στη συντήρηση του μνημείου που λέγεται Μονή Κλειστών. Επίσης, απ’τον σημερινό Καλλικρατικό Δήμο, δεν είναι λίγα τα ποσά τα οποία έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. για τον ίδιο σκοπό.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αρνούνται οι υπεύθυνοι τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, σε ένα λαό που τους έχει προσφέρει τα μέγιστα;


Ένα έθιμο αιώνων, άνευ σοβαρού λόγου καταργείται.

Που είναι οι προϊστάμενοι και οι υπεύθυνοι άρχοντες του τόπου; Γιατί δεν αντιδρούν; Ο 
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αθηναγόρας τον Οκτώβρη του 2013 στα εγκαίνια του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φυλή, είπε πως αυτός είναι ο «σολίστας του βιολιού» στην Ιερά Μητρόπολή του. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για αυτό. Αλλά ο ήχος του οργάνου του στην περίπτωση της λιτανείας, είναι δυσαρμονικός.

Σεβασμιότατε, ή το βιολί φταίει ή ο βιολιτζής, ταλαιπωρώντας με τον ήχο του τον τόπο μας. Πόντιος Πιλάτος δεν πρέπει να είστε. Ξεκαθαρίστε την θέση σας στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το ποίμνιό σας. ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ.

Εσείς είστε προϊστάμενος της Ιεράς Μονής Κλειστών. Ο κύριος Δήμαρχος Φυλής, όλα αυτά τα χρόνια απλώς παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να παίρνει θέση. Εκτός από την φιλική του εφημερίδα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εμάς τους διεκδικητές του εθίμου, μας αποκαλεί τρομοκράτες και παγανιστές.

Η δε αντιπολίτευση του κ. Παππού, φέτος αντελήφθη, ότι κάτι τρέχει με τη λιτάνευση και βγαίνοντας απ’τον βαθή αντιπολιτευτικό της λήθαργο, κάτι προσπάθησε να πει, φωτογραφιζόμενη στον περίβολο της Μονής. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ.

Αν θέλει ο Μπουραΐμης κι ο Αθηναγόρας, η εικόνα της Παναγίας έρχεται στην ενορία μας.

Βάθης Ευάγγελος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής
Εκλεγμένος με την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας