ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ήμουνα νιος και γέρασα…



Άρθρο του Σωτήρη Τσίγκου

Επί 16 χρόνια Δημαρχίας του κ. Μπουραΐμη, το μόνο που έχουμε αποκομίσει είναι η ομηρία του Δημότη.

Κύριε Δήμαρχε, οι δημότες δεν σας επέλεξαν σε αυτή τη θέση, για να τους κρατάτε σε ομηρία και αυτό είναι κάτι που πρέπει σύντομα να τελειώσει. Ό,τι είχατε να δώσετε το δώσατε και οι δημότες πλέον δεν έχουν τίποτε άλλο να περιμένουν από εσάς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Από την αρχή της θητείας σας το 1998, κατεβήκατε στις εκλογές απέναντι στον πρώην Δήμαρχο κ. Λιάκο, με συνθήματα και πανό που έλεγαν «Όχι τα σκουπίδια στη Χασιά» και «άμεσες αποζημιώσεις στα οικόπεδα».

Δεν πέρασαν δύο χρόνια από τότε και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστήριζαν ότι ο Δήμαρχος Φυλής θέλει τα σκουπίδια και τα όποια οφέλη τους, τη στιγμή που ο Δήμος Άνω Λιοσίων έλεγε μετά από τόσα χρόνια «φτάνει πια».

Φυσικά τα 22 εκατ. ευρώ για έναν τόσο μικρό Δήμο, μόλις 5000 κατοίκων, είναι μεγάλος πειρασμός. Χρήματα που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής και για τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Χασιάς, τελικά έφθασαν να αποτελούν χρήσιμο εργαλείο, στα χέρια ενός ανθρώπου που είχε ως άμεσο και κύριο στόχο, την ομηρία των συνδημοτών του.

Αυτά ωστόσο, είναι λίγο έως πολύ, γνωστά σε όλους μας.

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλου είδους ομηρία, αυτή των εργαζομένων.

Τι έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια;

Συμβάσεις κάθε τέσσερα έτη, φυσικά πάντα λίγο πριν τις εκλογές (και λιγότερες κατ’εξαίρεση σε άλλη χρονική περίοδο, πάντα για συγκεκριμένα άτομα) με την υπόσχεση «θα σας κάνω μόνιμους όταν εκλεγώ ξανά». Η ευκαιρία για μονιμοποίηση δόθηκε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πολλές φορές (την ώρα που οι όμοροι Δήμοι μας εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία) ωστόσο επιλέχθηκε και πάλι η τακτική της ομηρίας, καθώς δεν σας επέτρεπε ο φόβος το ενδεχόμενο να μην εκλεγείτε την επόμενη τετραετία.

Ακόμα και σε κάποιες συμβάσεις δια μέσω ΑΣΕΠ, υπήρξαν φαινόμενα απώλειας σημαντικών εγγράφων δημοτών, οι οποίοι ως δια μαγείας πληροφορούνταν πως κάποια από τα χαρτιά τους χάθηκαν από τον φάκελο που κατέθεσαν στον Δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους, ενώ πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, ωστόσο δεν είχαν φροντίσει να αποσιωποιήσουν το γεγονός ότι βρίσκονταν πολιτικά απέναντι στον κύριο Μπουραΐμη.

Ας πάμε τώρα στις απευθείας αγορές οικοπέδων. Πολλοί από τους συνδημότες μας έχουν καταντήσει ζητιάνοι στα χρήματά τους, μέρος των οποίων λαμβάνουν εντελώς τυχαία κάθε τέσσερα χρόνια, πριν τις εκλογές και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει κανένα συμβόλαιο.

Η υπόσχεση είναι πάντα η ίδια: «Μόλις εκλεγώ, θα σου κάνω συμβόλαιο και θα πάρεις όλα τα χρήματά σου». Μόνο που επί 16 χρόνια τώρα, το μόνο που βλέπουμε είναι συνεχείς υποσχέσεις, κανένα συμβόλαιο, μόνο προεκλογικά «ψίχουλα» τα οποία παραπέμπουν στο γνωστό «ρουσφέτι». 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αγαπητός Δήμαρχος συνήθως δεν κάνει συμβόλαια. 
Εξάλλου, αν γίνουν συμβόλαια, ο καθένας μπορεί να καταφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και να λάβει επιτέλους τα χρήματα που δικαιούται, χωρίς να έχει ανάγκη καμία «εξυπηρέτηση».

Φτάνει πια, όχι άλλος εμπαιγμός. 

Ό,τι είχατε να δώσετε το δώσατε. Τα χρόνια πέρασαν, άλλη μια πενταετία ψέματα, δεν αντέχουμε.

Σωτήρης Τσίγκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Χασιάς
Με την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας