ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο των πόθεν έσχες

Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα θα περάσουν σύντομα 335 πρόσωπα που βρέθηκε ότι τα πόθεν έσχες τους έχουν πρόβλημα κι εκφράζονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες.
Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», έγινε έλεγχος σε 30.000 δηλώσεις πόθεν έσχες του 2012 από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην οποία προΐσταται ο αντεισαγγελέας Π. Νικολούδης. Η έρευνα, ωστόσο, στοχεύει πλέον σε 335 πρόσωπα που είναι:


- Οκτώ Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, μετακλητοί και άλλοι.
- Τριάντα έξι δήμαρχοι ή μέλη δημοτικών συμβουλίων
- Είκοσι έξι δημοσιογράφοι
- 18 εισηγητές επενδυτικών σχεδίων
- Σαράντα έξι επιβλέποντες μηχανικοί που προφανώς σχετίζονται με δημόσια έργα
- Εξήντα τέσσερις ιατροί διευθυντές του ΕΣΥ.
- Ένα μέλος αρχών και επιτροπών
- Δεκαεννέα μέλη αθλητικών ομοσπονδιών
- Εννέα μέτοχοι, εταίροι και λοιπά μέλη Μέσων μαζικής Ενημέρωσης
- Τρεις Περιφερειάρχες ή μέλη περιφερειακών συμβουλίων
- Επτά πρόεδροι ή βασικά μέλη σε πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες)
- Δώδεκα πρόεδροι και λοιπά μέλη Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου/Ιδιωτικού Δικαίου
- Εξήντα δύο Πρόεδροι και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών
- Οκτώ πρόεδροι και λοιπά μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ, δηλαδή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών
- Δεκαέξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί σε ελληνικές φυλακές
Συνολικά δηλαδή 335 πρόσωπα θα περάσουν την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα και θα ελεγχθούν για το πόθεν έσχες τους, μόνο του 2012.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «βασική επιδίωξη των στοχευμένων ελέγχων ήταν κατά πρώτον να ελεγχθούν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητά τους ή πρόσωπα που είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής ή τη συναλλακτική τους δραστηριότητα και τέλος πρόσωπα που είχαν απασχολήσει την Α’ Μονάδα της Αρχής, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί εγκληματική δραστηριότητά τους. Κατά δεύτερο λόγο οι έλεγχοι περιέλαβαν όλες τις κατηγορίες υπόχρεων, κυρίως κατηγορίες που δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ κατά το παρελθόν, έτσι ώστε να σταλεί μήνυμα σε όλους ότι μελλοντικά κανείς δεν θα παραμείνει ανεξέλεγκτος».

Άρα, κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο των πόθεν έσχες. Και πρέπει όλοι να πάθουμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι διευθυντές νοσοκομείων, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, τα μέλη επιτροπών που κανονίζουν ποιοι θα κερδίσουν τους διαγωνισμούς και τα μεγάλα ή μικρότερα έργα. Όπως επίσης πρέπει να μάθουμε ποια είναι η περιουσία όλων αυτών των μεγαλόσχημων και πώς την απέκτησαν. Κι απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα βγάλει στη φόρα όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας