ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι βουλευτές απέρριψαν την άρση του απορρήτου τους .....ΤΡΟΊ΄ΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..........

 



Στο «συρτάρι» παραμένει προς το παρόν η τροπολογία που κατέθεσαν 90 βουλευτές από... ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για άρση του απορρήτου σε περίπτωση έρευνας περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων, την ώρα που τα νομοσχέδια που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ψηφίζονται με διαδικασίες εξπρές.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον «άγνωστο... βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ» και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη ότι «δεν μπορούσε να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου γιατί δεσμεύεται από το απόρρητο», 90 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές με επικεφαλής τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο έσπευσαν να καταθέσουν τροπολογία με την οποία ζητούσαν για τα πολιτικά πρόσωπα να «μην ισχύουν καθ' οιονδήποτε τρόπο οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα».

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη «δίκαιη δίκη» που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη το απόγευμα αλλά δεν έγινε τελικά δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου.

Ο κ. Παπαιωάννου παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως ανέφερε, απ' την εκεί συζήτηση να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια τροπολογία συνταχθείσα «εν θερμώ».

«Δεν μπορώ να δεχθώ να πάμε σε αποσπασματικές ρυθμίσεις γιατί υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πρέπει αυτό το ζήτημα να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, γιατί είναι ένα θέμα λεπτό. Πρέπει να καταλήξουμε σε βελτιώσεις για ένα πιο αποτελεσματικό νόμο παρά να δεχθούμε τώρα μία τροπολογία που σε πολλές περιπτώσεις έχει κυρίως να κάνει με την εικόνα και λιγότερο με την ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαιωάννου.

"Είμαστε υπό το άγρυπνο βλέμμα των πολιτών που ζητούν διαφάνεια και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις", είπε ο κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον Χάρη Κοτσανίδη κανένας άλλος βουλευτής από εκείνους που κατέθεσαν την τροπολογία δεν εμφανίστηκε στην ολομέλεια για να αναπτύξει την πρότασή του.

1 σχόλιο:

  1. Μαύρισμα τους χρειάζεται αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο Ελληνικός λαός ξεχνάει πολύ εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας