ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κριστίν Λαγκάρντ: Ηγέτες της ΕΕ ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ

 

29/02/2012, Τομέας:ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Blog.gr Facebook

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήθελαν κάποιοι από
τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την σύνοδο των G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό, περιγράφοντας την συνεδρίαση των G20 στις Κάννες που έγινε στις 3 και 4 Νοεμβρίου του 2011, η γ.γ του ΔΝΤ υποστήριξε πως υπήρξαν πιέσεις από ορισμένες χώρες προκειμένου η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.
Η κα. Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν φωνές και από ευρωπαϊκές χώρες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ζητούσαν να παραμείνει με την προϋπόθεση να τηρήσει το πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι θα δείξει σοβαρότητα στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ανέφερε δε ότι πρέπει να ανοίξει η οικονομία και ότι η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει περισσότερο ευέλικτη όπως επίσης και να ενισχυθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Σε άλλο σημείο, η Λαγκάρντ επισήμανε ότι «για πολλά χρόνια, οι ελληνικές Αρχές δεν έδιναν σημασία στην ανταγωνιστικότητα· ήταν εφησυχασμένες για πολλά θέματα».
Στην συνέχεια η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε πως η Ελλάδα για να τα καταφέρει, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους αλλά και να μείνει η χώρα πιστή στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.
Η κα Λαγκάρντ, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες αύριο για την συνεδρίαση του Eurogroup, προήδρευσε νωρίτερα σήμερα σε μία δίωρη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και από σκληρή στάση από εκπροσώπους χωρών όπως η Ρωσία, η Ελβετία και η Βραζιλία, οι οποίοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την χορήγηση νέας βοήθειας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας