ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανική Βιομηχανία: Πως μας …εκτέλεσε με τα όπλα της!

 
 
 
 
 
 
i
 
1 Votes
Quantcast

Μια κυνική ομολογία- όχι η πρώτη από πλευράς Γερμανών για την Ελλάδα- κάνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ που αναδημοσίευσε το Βήμα: “Θησαυρίσαμε από τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα”!

Το ρεπορτάζ αφορά και τις τρείς σε κρίση χώρες του ευρωπαϊκού Νότου -  Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Ας δούμε την ομολογία για την Ελλάδα που μας αφορά άμεσα:

«Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Ακόμη και το 2008 ( σ.σ. πιο παλιάγια την ακρίβεια, αλλά δεν έχει σημασία…) η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.

Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209 ( σ.σ. εννοεί τύπου 214- τα πιο σύγχρονα συμβατικά στον κόσμο)».

Στο ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα – που δεν αναφέρει βέβαια παρά μόνο μερικές από τις πωλήσεις στην Ελλάδα- κάνει αναφορά και στην υπόθεση των Eurofighter ,τα οποία το Βερολίνο μέχρι προσφάτως προσπαθούσε με ισχυρότατες πιέσεις – και στις σύο ελληνικές κυβερνήσειςπου πέρασαν  -να μας πουλήσει…

«Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

«Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές, συνεχίζει την κυνική ομολογία. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία.

Η EADS Cassidian “ποντάρει” επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία.

Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός  πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται», γράφει.

Έτσι έφτασε η Γερμανία να είναι την περασμένη δεκαετία η 3η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του έγκυρου Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri.

Έτσι όμως δεν εκμαύλισε και με την Ζήμενς;

Έτσι, πάνω στην αλληλεγγύη που έδειξε (και) η Ελλάδα μετά τον Α’ και Β Παγκόσμιους Πολέμους, δεν έχτισε το σημερινό της Imperium ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας