ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Θα λύσουν το πρόβλημα οι Γερμανοί εφοριακοί;

 

i
Rate This
Quantcast


Θα τα καταφέρει το… ένδοξο έθνος των Ελλήνων να κάνει τους Γερμανούς εφοριακούς να… σκίσουν τα διπλώματά τους; Η είδηση αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να στείλει στην Ελλάδα 160 εθελοντές εφοριακούς προκειμένου να βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία του ελληνικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα τα προβλήματα, που είχε η πρώην Ανατολική Γερμανία (DDR) το 1990».

Προειδοποίησε ωστόσο πως «οι Ανατολικογερμανοί αντιμετώπιζαν εκείνη την περίοδο με μεγάλοι επιφύλαξη τους δυτικούς. Αυτή η επιφύλαξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την πλευρά των Ελλήνων, κυρίως λόγω των ανάρμοστων τόνων από την πλευρά της Γερμανίας».

Το πρόβλημα που ενδεχομένως δεν έχουν κατανοήσει οι Γερμανοί τεχνοκράτες, είναι ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη φορολογικής συνείδησης. Διότι ως γνωστόν, όλοι στην Ελλάδα καταγγέλλουν και όλοι επιχειρούν να κλέψουν από την εφορία. «Εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα;» είναι το σύνηθες που ακούει κανείς.

Επίσης, για να πληρώσει κάποιος φόρο πρέπει να έχει την αίσθηση ότι αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε σε μια μαύρη τρύπα, αλλά θα γυρίσουν πίσω στον φορολογούμενο με τη μορφή κοινωνικών υπηρεσιών και όχι του γνωστού ελληνικού μπάχαλου, όπου ο δημόσιος τομέας έχει φτιαχτεί για να τον ταλαιπωρεί. Και πώς να είναι διαφορετικά, αφού το υπερτροφικό και αντιπαραγωγικό σε μεγάλο τμήμα του δημόσιο, για αν δικαιολογήσει όλες τις υπηρεσίες που έφτιαχνε για να βολεύει υμετέρους έχει εισαγάγει εντελώς αχρείαστες διαδικασίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί στην Ελλάδα δεν θα έρθουν για διακοπές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας