ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Μια σειρά συμμετοχών, δράσεων, παρεμβάσεων και καταγγελιών σημάδεψε την τριετή παρουσία της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» στα κοινά του Δήμου Φυλής. Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη έχει ουκ ολίγες φορές παρέμβει με στόχο την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου και με δεδομένη την ανυπαρξία της νυν διοίκησης, οι προσπάθειες για αρτιότερη τέλεση των αντιπολιτευτικών της υποχρεώσεων αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό χαρακτήρα.

Στην τριετή της παρουσία, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει μεταξύ άλλων:

* Προχωρήσει σε καταγγελία κατά της απόφασης του περιφερειάρχη κ. Σγουρού για τη δημιουργία των δύο νέων φαραωνικών μονάδων καύσης απορριμμάτων στη Φυλή.


* Yποβάλλει ένσταση και καταγγελία για τον Π/Υ του 2012 και του 2014 με τα αρμόδια όργανα να απαιτούν απαντήσεις και εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου μας.

* Καταφέρει να καθιερώσει την απευθείας μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω live streaming, πριν η διοίκηση αποφασίσει με αυταρχικό τρόπο να μας στερήσει το εν λόγω θεσμοθετημένο δικαίωμα.

* Επιβάλλει τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα “Η Διαχείριση των Απορριμμάτων και ο Περιφερειακός σχεδιασμός” με εισηγητή τον επικεφαλή κ. Σάββα Σάββα.

* Διοργανώσει ημερίδες για φλέγοντα θέματα όπως αυτό της Διαχείρισης των Απορριμμάτων όπου παρευρέθηκαν καθηγητές, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες του πολιτικού χώρου.

* Καταθέσει πλήθος προ ημερησίας ερωτήσεων για σημαντικά θέματα του τόπου (όπως αυτό των απλήρωτων εργαζομένων του «ΞΕΝΙΟΥ», της αποψίλωσης των υπηρεσιών του Δήμου, την απαράδεκτη τακτική των μεσημεριανών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου, το «όργιο» με τις παράνομες απευθείας αναθέσεις και πολλά ακόμα).

* Παραμείνει δίπλα στον πολίτη, ούσα η μοναδική δημοτική παράταξη με συνεχές και αδιάλειπτο κοινωνικό έργο, με τα μέλη της να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κοινωνικές δράσεις όπως η ενίσχυση των άπορων οικογενειών και η στήριξη-ίδρυση τοπικών, κοινωνικών παντοπωλείων.

* Καταβάλλει κάθε προσπάθεια για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών μέσω της εφημερίδας της παράταξης, αλλά και των συνεχών αναρτήσεων στο διαδίκτυο (savvassavvas.blogspot.gr και savvassavvas.gr).

* Καταφέρει να είναι παρούσα σε όλες τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις των αθλητικών, πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων της περιοχής.

* Προβάλλει συνεχώς τις θέσεις και τις απόψεις των μελών της, οι οποίοι μέσω εντύπων ή μέσω του διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν ανοικτά τις ιδέες, σκέψεις και αντιλήψεις τους.

* Εγκαινιάσει Γραφείο Παραπόνων στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, στο οποίο οι Δημότες έχουν σε καθημερινή βάση τη δυνατότητα να καταγγείλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μέσω της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» να ακουστεί η φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας