ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σάββας Σάββας: «Όπλα μας η θρησκεία και ο πολιτισμός μας»


Στην μισογεμάτη, δυστυχώς, αίθουσα της Γρίζας στα Άνω Λιόσια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συλλόγου αρβανίτικου πολιτισμού. Ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Σάββας Σάββας έδωσε το παρών -όπως και η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Γιαννοπούλου- επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τα κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρβανίτες, σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα δυσθεώρητα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά του.


«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Ακούστηκαν πολλά. Όσοι είμαστε εδώ στηρίζουμε τον αρβανίτικο πολιτισμό, στηρίζουμε το σύλλογο της Γρίζας, γιατί είναι το σπίτι μας. Η Γρίζα δεν είναι μόνο ένας σύλλογος πολιτιστικός των απανταχού Αρβανιτών του Δήμου Φυλής -πλέον- και παλαιότερα του Δήμου Άνω Λιοσίων…» τόνισε αρχικά ο κ. Σάββας Σάββας για να συμπληρώσει τονίζοντας την πολιτιστική σημασία της Γρίζας:

«Η Γρίζα είναι ένα πολύ ισχυρό «εργαλείο», που αναδεικνύει την ελληνικότητα των Αρβανιτών. Τόσα συμπόσια και τόσα σεμινάρια δείχνουν ακριβώς αυτό που είπε ο πρόεδρος: Την ελληνική ρίζα των Αρβανιτών. Και γιατί επιμένω σε αυτό; Οι εποχές που διανύουμε φίλοι δημότες είναι δύσκολες. Η οικονομική εξαθλίωση εδώ και πέντε χρόνια, έχει κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις.

Πλέον, αμφισβητείται ακόμα και η ίδια η ελληνικότητα των Αρβανιτών. Στις δύσκολες εποχές όμως, δύο είναι τα τελευταία προπύργια στήριξης του ελληνισμού: Η παράδοσή μας, ο πολιτισμός μας και η ορθοδοξία μας. Ακόμα και σήμερα, αυτοί που επέβαλλαν στη χώρα την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, βρήκαν πρόσχημα να χτυπήσουν και τη θρησκεία μας. Η ορθοδοξία και ο ελληνικός πολιτισμός, ήταν το ορόσημο για να μείνει άσβεστη η εθνική μας παράδοση και η πίστη μας!

Η Γρίζα πρωτοστατεί σε αυτό. Σήμερα με λυπεί η εικόνα που βλέπω, σε έναν σύλλογο του οποίου η αίθουσα δεν είναι γεμάτη αν και θα έπρεπε, κάτι συμβαίνει, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Σαν αιρετός, πηγαίνω σε αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους. Πρέπει να το σκεφτούμε, πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας και να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας. Δεν είναι δυνατόν στο σπίτι της Γρίζας να βλέπουμε αυτή την κατάσταση…».

Σε ότι αφορά το θέμα των σκουπιδιών που το τελευταίο, μόλις, διάστημα κάποιοι έχουν φέρει σε πρώτο πλάνο, ο κ. Σάββας αρκέστηκε σε μια σύντομη, αλλά περιεκτικότατη, αναφορά: «Εγώ φίλες και φίλοι, καθώς ακούστηκαν και διάφορα θέματα πολιτικού περιεχομένου, θέλω να πω και να επισημάνω πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θέλει γνήσιες, θέσεις, σκέψεις και προτάσεις. Ούτε φωτοβολίδες, ναι συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, ούτε πρόσκαιρους φωστήρες στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των απορριμμάτων.

Ας ελπίσουμε ότι οι διαθέσεις της τωρινής διοίκησης είναι αγνές και μετέχουμε σε αυτές. Ο καιρός θα δείξει, γιατί και άλλες φορές ο λιοσιώτικος λαός συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτε ουσιαστικό. Όπως και να έχει, αυτό δεν είναι θέμα προς περαιτέρω συζήτηση αυτή τη στιγμή, εδώ που βρισκόμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Σύρμα και να αφιερώσω το κομμάτι μου σε όλους εκείνους που καταβάλλουν προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανέχειας στο δήμο μας, με πρωτοστάτη τον πάτερ Αναστάσιο. Η ορθοδοξία και πάλι, θα δείξει αυτό που πρεσβεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας