ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ένας ακόμα «εκβιασμός» σε βάρος της Ελλάδας



To παιχνίδι του έμμεσου εκβιασμού, που με επιτυχία δοκίμασε το Σεπτέμβριο, είναι έτοιμη να ξαναβάλει «μπρος» η τρόικα μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της έχουν διαμηνύσει προς την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα προς τα δύο βασικότερα κέντρα αποφάσεων της, δηλαδή, προς το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου, όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, αν προηγουμένως δεν εκπληρωθούν μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις, που θέτουν.

Μεταξύ άλλων, οι «τροϊκανοί» έχουν θέσει ζήτημα νέου, αυστηρότερου, ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, το οποίο προβλέπει υψηλότερα όρια ηλικίας, σημαντικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και μεγάλες μειώσεις στις κύριες.

Επίσης, επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως και η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ψηλά στις απαιτήσεις τους βρίσκονται και μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις, που περνούν από τα εργασιακά (πιο ευέλικτες σχέσεις), τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα (στην ατζέντα υπάρχουν και οι απολύσεις), αλλά και η επιτάχυνση όλων όσων κατά καιρούς έχουν συμφωνηθεί αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί.

Εν προκειμένω, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο τείνει να παραπέμπει οριστικά και αμετάκλητα στο «γεφύρι της Άρτας».

Οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν μετ’ επιτάσεως το άμεσο άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων αυτής της κατηγορίας, μη αναγνωρίζοντας πλέον καμία εξαίρεση και καμία μεταβατική περίοδο. Αλλιώς, στις 16 Ιανουαρίου, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει στην Αθήνα την τρόικα, απλώς, δεν θα …προσγειωθεί.

Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας