ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κατάργηση του κατώτατου μισθού, θέτει ως προϋπόθεση η τρόϊκα

Κατάργηση του κατώτατου μισθού, θέτει ως προϋπόθεση η τρόϊκα
Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα η τρόϊκα καθιστά προς την κυβέρνηση σαφή την επιθυμία της όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στο επίπεδο των μισθών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και της λήψης επιμέρους μέτρων που θα οδηγήσουν στην κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού του 2011.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, η τρόικα στο e-mail, το οποίο στάλθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, απαιτεί το κλείσιμο μιας σειράς θεμάτων, πριν κάνουν τους ελέγχους τους οι αξιωματούχοι, ώστε να καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2011.

Το νέο πακέτο μέτρων, περιλαμβάνει 9 “απαιτήσεις” μεταξύ των οποίων, η μείωση δαπανών η άρση των αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό, καθώς ζητείται μια πλήρης εικόνα με λεπτομερή κατάλογο των επικουρικών συντάξεων που θα μειωθούν, και τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στα πρότυπα της Πορτογαλίας (που φτάνει μόλις τα 566 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 751 ευρώ) καθώς και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Για να αποφύγει η Ελλάδα τη μείωση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να εφαρμοστούν αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα, όπως το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων ή η ενσωμάτωση των δώρων και των επιδομάτων αδείας στους μισθούς.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η τρόικα αναμένει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε στις συζητήσεις με τους διεθνείς ελεγκτές οι ελληνικές αρχές να εμφανιστούν με ενιαία φωνή, χωρίς όμως η λύση να έχει απαραιτήτως εγκριθεί προηγουμένως από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας