ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Προς πώληση τα δημόσια νοσοκομεία

        Πλήρη ανατροπή όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στον χώρο της Υγείας και ειδικότερα στο ΕΣΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

       Αύριο, αναμένεται να παραδοθεί στους εκπροσώπους της τρόικα πόρισμα 500 σελίδων που έχουν συντάξει «σοφοί» του υπουργείου Υγείας, στο οποίο προτείνονται ριζικές ανατροπές, αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

          Ουσιαστικά εισειγούνται την επιβολή ενός «υγειονομικού μνημονίου» στο ΕΣΥ, με μέτρα που θα αλλάξουν το δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά και τη σχέση εργασίας των γιατρών και του προσωπικού.

          Μεταξύ άλλων, η επιτροπή θα θέσει προς έγκριση στην τρόικα και την κυβέρνηση ακόμη και την πώληση δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς και την παραχώρηση ολόκληρων κλινικών σε ιδιώτες!

         Εκτός αυτού, θα θέσει υπ' όψιν των τροϊκανών και την αναθεώρηση του θεσμού του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ θα προτείνει ακόμη και την εφαρμογή ειδικού «ποινολογίου» για όσους γιατρούς και νοσηλευτές δεν είναι αποδοτικοί και οι οποίοι θα υποχρεούνται να πληρώνουν πρόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας