ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Tεράστια πρόκληση της Άγκυρας. Καθορίζει την υφαλοκρηπίδα με το "ψευδοκράτος"!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου, η Άγκυρα κάνει αντίποινα στην Κύπρο  για καθορισμό υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και τα "ψευδοκράτος".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση «ανάμεσα στους τεχνοκράτες της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»(TΔΒΚ).

Η Άγκυρα θέλει να αγνοήσει πως στη  Βόρεια Κύπρο  υπάρχει στρατιωτική κατοχή και  το «ψευδο-κράτος» δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα στον κόσμο.

Πάντως το επόμενο βήμα που ενδέχεται να κάνει η Τουρκία είναι ο καθορισμός ΑΟΖ, με το «ψευδοκράτος» δημιουργώντας εμπόδια στο Ισραήλ και την Κύπρο. Βέβαια αυτές οι κινήσεις δεν έχουν καμία σχέση μετ τη διεθνή νομιμότητα.


Στην γραπτή ανακοίνωση η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα πως « στη σύσκεψη συμφωνήθηκε πως σε περίπτωση η ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκινήσει τις έρευνες της στο νότο τότε να γίνει μια συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και την “TΔΒΚ”»!
Η απόφαση πραγματοποιήθηκε άμεσα με την παρότρυνση της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν τεχνοκράτες από το Υπουργείο Εξωτερικών,   διευθυντές από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου και τη γενική γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. Γεγονός που δείχνει πως οι γείτονες μας θέλουν να τραβήξουν το σχοινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας