ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το υπουργείο Εσωτερικών επεκτείνει την εφεδρεία και τις απολύσεις και στους Δήμους

Και στο προσωπικό των Δήμων σχεδιάζει να επεκτείνει η κυβέρνηση την εργασιακή εφεδρεία, στο πλαίσιο εξυγίανσης.

Σε πρώτη φάση, στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμός δήμων, περίπου 15-20 που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι λειτουργούν με υπεράριθμο προσωπικό.

Το μέτρο όταν εφαρμοστεί θα αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί το πρόγραμμα εξυγίανσης, επιδιώκοντας έως το τέλος του χρόνου όλοι οι ΟΤΑ να έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους, κάνοντας χρήση και δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Όσοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Αρχικώς το υπουργείο θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες.

Όμως, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».
Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε ενδεικτικά ότι «αν το Μενίδι και ο Πειραιάς δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Θα κινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία μόλις πάρουμε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών».

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των δήμων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ενδεχομένως να μεγαλώσει όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και των υπόλοιπων νομικών τους προσώπων, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ακόμη κι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ «δεν αποκλείεται να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου».

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κουκουλόπουλος σε άλλες δηλώσεις του στον Real FM χαρακτήρισε σφάλμα της κυβέρνησης το γεγονός ότι «δεν προχωρήσαμε γρήγορα στις διαρθρωτικές αλλαγές, γι' αυτό και τρέχουμε τώρα με χίλια, σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι η εργασιακή εφεδρεία».


Πηγή: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας