ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τι θα γίνει με την εικόνα;



Του Σωτήρη Τσίγκου

Τελικά θα έρθει η εικόνα ή δεν θα έρθει; Τελικά τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ο κ. Αθηναγόρας στα εγκαίνια της εκκλησίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Χασιά, μας τόνισε τον περασμένο Οκτώβρη, με έντονο τρόπο πως το αφεντικό είναι αυτός και κανείς άλλος.

Τώρα ακούμε με έκπληξη δήλωση δική του στη «Δυτική Όχθη» ότι το ηγουμενοσυμβούλιο δεν δέχεται να έλθει η εικόνα διότι εκφράζονται φόβοι εχθροπραξιών, γεγονός που έχει φοβίσει τις καλόγριες και ο Αθηναγόρας προσπαθεί να δώσει τη δική του χρυσή τομή. Η χρυσή τομή κ. Αθηναγόρα, είναι να συνεχιστεί το έθιμο όπως έχει όλα αυτά τα χρόνια με λιτάνευση μέσα από τη Μονή και όχι με αντίγραφα έξω από αυτή. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως όταν η εικόνα ήλθε στην εκκλησία πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρξε κανένα έκτροπο, με τον κόσμο να προσκυνά και να προσεύχεται στη χάρη της Παναγιάς.

Σεβασμιότατε, με τη βοήθειά τη δική σας και της δημοτικής αρχής του Δήμου Φυλής (που τόσο απέχει από το πρόβλημα τα 3,5 χρόνια που ασκεί διοίκηση, παραμένοντας θεατής στις εξελίξεις) όλα γίνονται. Αρκεί να το θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας