ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;



Άρθρο του Αναστάση Ατζάμπου

Ζούμε σε μια εποχή που δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, ανθρώπων που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν ούτε στα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Ζούμε σε μια πόλη που δυστυχώς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, οι αρρώστιες που μας ταλαιπωρούν, είναι συνέπεια της Χωματερής, μιας κληρονομιάς, που άλλοι επέλεξαν να μας την χαρίσουν, απλόχερα.

Ζούμε σε ένα τόπο που δυστυχώς εδώ και χρόνια οι περιθωριακές ομάδες και η παραβατικότητα, μας έχει κάνει να νιώθουμε απροστάτευτοι και ανασφαλείς, κάθε μέρα και περισσότερο μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Ζούμε σε ένα δήμο που δυστυχώς ο δημοτικός φωτισμός, το οδικό δίκτυο, τα ερειπωμένα κτίρια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οτιδήποτε άλλο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών του, είναι θέματα που οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες τα θυμούνται μόνο σε προεκλογικές περιόδους και γεμίζουν τις ομιλίες τους με αυτά τα μπαλώματα απλά και μόνο για να αποσπάσουν τη ψήφο των πολιτών.

Λύσεις για όλα αυτά υπάρχουν, όμως οι άνθρωποι που έχουν διοικήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έχουν ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τις ζωές και το μέλλον των δημοτών της πόλης μας για να τις βρουν, και αυτό φαίνεται. Από ημιτελή έργα που γίνονται σημαία προεκλογικής εκστρατείας από την μία μεριά , μέχρι δίμηνες συμβάσεις και προεκλογικά τερτίπια τέτοιου είδους από την άλλη, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο ως έργο. Το μόνο που υπάρχει είναι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και αδιαφορία. 

Το Στάδιο Πάλης και το κολυμβητήριο, δύο έργα ολυμπιακών προδιαγραφών, το πάρκο πόλης, το βιομηχανικό πάρκο, πλατείες σε κομβικά σημεία της περιοχής καθώς και οι μεγάλες εκτάσεις που έχει ο δήμος, είναι ανεκμετάλλευτες πηγές εσόδων, που θα μπορούσαν με κατάλληλους χειρισμούς να αποφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους γηγενείς και όχι σε τρίτους.

Έτσι, διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής και επιτέλους μια πόλη που θα πάψει να θεωρείτε υποβαθμισμένη, και την διεκδικούμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες της , που ζούμε και αναπνέουμε σε αυτό τον τόπο. Για να μπορέσουν όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα, χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, με νέες ιδέες, με όρεξη για δουλειά και διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και που θα δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Χρειάζονται άνθρωποι που δεν θα μείνουν σε παχιά προεκλογικά λόγια και σε υποσχέσεις χωρίς ίχνος αλήθειας, με απώτερο σκοπό το προσωπικό τους όφελος και των οικείων τους, αλλά που θα δείξουν με έργα και με πράξεις, ότι νοιάζονται και αγαπούν αυτόν τον τόπο πραγματικά.

Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο και σίγουρα θα ακουστούν πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις και πολλές υποσχέσεις, που σαν νοήμονες άνθρωποι που είμαστε θα πρέπει να αποφασίσουμε, ποιός είναι ικανός να μπει μπροστάρης και να μας εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, που στην τελική την δικαιούμαστε.

Και ποιός είναι; Εκείνος που έχει ζήσει σε αυτόν τον τόπο και τον έχει πονέσει. Που δεν είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλα ούτε σε λίστες. Ούτε εκείνος ούτε και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν. Η επιλογή είναι μονόδρομος και λέγεται Σάββας Σάββας. Βάσει αυτού εμείς από την δική μας πλευρά πρέπει να βάλουμε μπροστά την λογική μας να μην αφήσουμε, και να μην εμπιστευθούμε πάλι, ανθρώπους που τάζουν, υπόσχονται και μένουν μόνο στα λόγια, να επανεκλεγούν. Τους δόθηκε η ευκαιρία, δεν έχουν άλλη. Γεννήθηκα σ΄αυτόν τον τόπο πριν από είκοσι δύο χρόνια «πολλά χρόνια», που θα έπρεπε ήδη να είχαν αλλάξει πολλά σ΄αυτόν τον δήμο κι όμως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;

Αναστάσης Θ. Ατζάμπος
Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Τοπικού Συμβουλίου
Άνω Λιoσίων, Δήμου Φυλής
«Ενότητα Πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας