ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ψίχουλα... εργασίας



Της Φωτεινής Κόκκινου

Με δανεικά  δεν μπορεί να ζει κανείς! Η εργασία είναι το σημαντικότερο για τη ζωή ενός ανθρώπου από άποψη διαβίωσης αλλά  και από άποψη ψυχολογίας. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να  δουλεύει, να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του, να ονειρεύεται το κάτι παραπάνω  και να αισθάνεται χρήσιμος.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, θα έπρεπε να  είναι κάθε κυβέρνηση, κάθε δήμος και κάθε δημόσιος φορέας με αντικείμενο την επαγγελματική κατάρτιση και την δια βίου μάθηση. Στον  Δήμο Φυλής, η εργασία, ειδικά στις περιόδους των εκλογών αποτελεί δόλωμα για ψήφους

Αν με ψηφίσεις θα σε βάλω σε δουλειά ή βάλε με σε  δουλειά για να σε ψηφίσω. Ξεχνάνε όλοι όμως, πως η αξιοπρέπεια  και οι ανάγκες μας, δεν κρατάνε δύο μήνες όπως οι δίμηνες συμβάσεις του σημερινού Δήμου Φυλής. Η λύση της προηγούμενης και της σημερινής  διοίκησης είναι τοποθέτηση σε κάποια θέση ανύπαρκτη για 2 μήνες με τις απολαβές, έξι μήνες μετά και αν...
  
 Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας! Η θέση του κάθε δημάρχου, είναι δίπλα στους δημότες και πάνω από τα προβλήματα τους, με ολοκληρωμένες λύσεις. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε ένα υλοποιήσιμο σχέδιο κατά της ανεργίας:

- Δημοτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, σε συνεργασία με φορείς και καταστήματα της περιοχής.

- Καταγραφή των ανέργων.

- Κάλυψη κενών θέσεων του δήμου όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και βάσει βιογραφικού.

- Ολοκλήρωση, ανέγερση και ανάπλαση έργων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

- Τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς.

- Σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

- Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

- Κέντρο δια βίου μάθησης. 

- Στήριξη της επιχειρηματικότητας με εκμετάλλευση προγραμμάτων και επιχορηγήσεων.

Για μια δημοτική αρχή με ικανά άτομα, θέληση και πολιτική βούληση, η ανεργία δεν είναι παιχνίδι. Είναι πρόβλημα που χρήζει σοβαρότητας, υπευθυνότητας και άμεσης αντιμετώπισης ώστε να πάψουν οι δημότες να είναι υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας ή ομηρίας.

Κόκκινου Φωτεινή 
Πολιτικός μηχανικός 
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φυλής με την «Ενότητα Πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας