ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μπουραΐμης παραχωρεί το νερό της Χασιάς στην Ε.Υ.Δ.Α.Π.



Άρθρο του Βαγγέλη Βάθη

Η δίοικηση Μπουραΐμη εκτός από αδρανής είναι και επικίνδυνη.

Στη συνεδριάση του Δ.Σ. στις 29-01-2014 έφερε προς ψήφιση την παραχώρηση ουσιαστικά του δικτύου ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Φυλής στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. Αυτολεξεί το πέμπτο θέμα λέει : «Έγκριση υπογραφής σύμβασης για την επέκταση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Φυλής, του Δήμου Φυλής με τη διάταξη του άρθρου 8 παρ. 3 του ν. 2744/1999.»

Ο κύριος Δήμαρχος, στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, μας είπε ότι είναι υποχρεωμένος να μας εντάξει βάσει του προαναφερόμενου νόμου παρ. 8 άρθρο 3. Διαβάζοντας την παράγραφο αυτήν, μας λέει: «Με σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και του αντίστοιχου Δήμου ή Κοινότητος....». Από πουθενά δεν προκύπτει να μας υποχρεώνει να συμφωνήσουμε για την επέκταση της δραστηριότητάς της στην περιοχή μας.

Αυτό κύριε Δήμαρχε προέκυψε από την πελατειακή πολιτική που εφαρμόσατε τόσα χρόνια εσείς κι οι προκάτοχοί σας στα Άνω Λιόσια, διαμορφώνοντας το χρέος του νερού στα 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Οι ιθύνοντες έχοντας κατά νου να πουλήσουν την εταιρία σε ξένους, και δη Γερμανούς, χάρισαν τα χρέη σε όσους Δήμους χρωστούσαν, μεταξύ αυτών και του δικού μας, με την προϋπόθεση, που απ’ ότι φαίνεται έχετε αποδεχθεί, να παραχωρηθούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αυτό που τεχνηέντως αποκρύψατε είναι ότι ο ν. 2744/1999 που επικαλείσθε συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές του την άντληση και εκμετάλλευση των υδάτων στην περιοχή της διακαιοδοσίας τους. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι πηγές «Γκούρα» και οι γεωτρήσεις περνούν στη δικαιοδοσία της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Επίσης, αυτό που προέκυψε από την εισήγησή σας, είναι ότι η δημοτική ενότητα Φυλής χρωστούσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ παλαιότερα είχατε αρνηθεί ότι υπήρχε αυτό το χρέος. Είπατε ακόμη ότι σας υποχρεώνει ο «Καλλικράτης» για ενιαία πολιτική στο Δήμο. Ο «Καλλικράτης» σας υποχρεώνει και για απολογισμό του προϋπολογισμού κάθε τρίμηνο στο Δ.Σ. Πότε το εφαρμόσατε τα τρία αυτά χρόνια;

Μας κατηγορήσατε ότι εμείς θέλουμε τους βόθρους ενώ εσείς την αποχέτευση σε όλες τις περιοχές της δημοτικής ενότητας Φυλής. Μήπως είστε σε άλλο Δήμο Δήμαρχος; Εσείς επί τρεις συνεχείς τετραετίες διαχειριστήκατε πακτωλό χρημάτων, από αντισταθμιστικά, απαλλοτριώσεις και δάνεια, που εσείς συνάψατε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Γιατί μ΄ αυτά τα χρήματα δεν ολοκληρώσατε την αποχέτευση; Γιατί δεν συντηρήσατε το δίκτυο ύδρευσης από τη «Γκούρα» το οποίο καταστράφηκε με τους σεισμούς με αποτέλεσμα τώρα και 15 χρόνια να μην μπαίνει στάλα νερό στη δεξαμενή; Μήπως ήρθε η ώρα να λογοδοτήσετε στους κατοίκους της Χασιάς πόσα χρήματα εισέρρευσαν στα ταμεία του Δήμου μας κατά τη διάρκεια των θητειών σας και τι δαπανήσατε για έργα και πού; (αναλυτικά)

Η ισοπεδωτική πολιτική ποτέ δεν απέδωσε ιστορικά. Στην περιοχή μας έχουμε ένα δεδομένο: οι παππούδες μας και οι πατεράδες έφεραν το νερό από τη «Γκούρα» στη Φυλή, κάνοντας την εποχή αυτή ένα τιτάνιο αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και εσείς παραχωρήσατε αυτό το έργο έτσι απλά στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. που σε λίγο καιρό θα είναι γερμανικών συμφερόντων. Δηλαδή την «Γκούρα» στους Γερμανούς.

Αν θέλετε να εφαρμόσετε μια πολιτική φιλολαϊκή κρατείστε εσείς το δίκτυο και με ορθή διαχείριση ο λαός της Φυλής θα πληρώνει λιγότερα χρήματα για νερό απ’ ότι στην εταιρία. Στα δύσκολα φαίνονται οι ηγέτες. Το εύκολο είναι η παραχώρηση με υψηλές τιμές, το δύσκολο η διαχείριση από εμάς με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η πρότασή μας είναι να μην υπογραφεί σύμβαση 3,5 μήνες πριν τις εκλογές. Αν είστε τόσο σίγουρος ότι η πολιτική σας στο θέμα του νερού είναι ορθή και συμφέρει τον τόπο, εντάξτε την στον προεκλογικό σας πρόγραμμα για να αποφανθεί ο λαός για την ορθότητά της. Λίγο πριν φύγετε μην δεσμεύετε την επόμενη δίοικηση, με συμφωνίες που έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω οικονομική μας εξαθλίωση.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΑΣ ΠΟΡΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ, ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗ ΚΑΙ ΦΑΛΚΩΝΑ. ΑΠΟΥΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΛΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΙΖΑ. ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ.


                                                                                              Ευάγγελος Βάθης
                                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
Ενότητας Πολιτών Σάββας Ι. Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας