ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου;

Άρθρο του Πέτρου Βιρβίλη

Αγαπητοί συνδημότες, όπως φαντάζομαι, έχετε καταλάβει όλοι σας εδώ και καιρό, ότι «Λεφτά δεν υπάρχουν» στο Δήμο Φυλής.

Οι Δημοτικές αρχές των τελευταίων είκοσι ετών επιδεικνύοντας καταστροφική οικονομική διαχείριση και τραγική ολιγωρία στη λήψη έγκαιρων μέτρων, έγιναν η αιτία της φτωχοποίησης του και της διάλυσης του κοινωνικού του ρόλου.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο εδώ και χρόνια. Αφήνει απλήρωτους ακόμη και τους εργαζόμενους. Δεν σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους του «ΞΕΝΙΟΥ». Στις εποχές της μεγάλης κρίσης, έχει να επιδείξει μηδενικό κοινωνικό έργο. Το κοινωνικό έργο του Δήμου, το σήκωσαν στις πλάτες τους η εκκλησία και οι άξιοι ιερείς της περιοχής μας, όπως ο πάτερ Αναστάσιος και άλλοι, με τα οργανωμένα συσσίτια και την άξια επαίνων πρωτοβουλία των εθελοντών του κοινωνικού ιατρείου.

 Ο Δήμος, με τα αντισταθμιστικά οφέλη που παίρνει από την χωματερή, θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί για τους Δημότες, Δημοτικό εστιατόριο, παντοπωλείο και Δημοτικό Ιατρείο με κοινωνικά κριτήρια. Θα έπρεπε μετά από γνωμάτευση των ιατρών του Δημοτικού Ιατρείου να παρείχε βοήθεια σε όσους έχριζαν Νοσοκομειακής περίθαλψης και είναι ανασφάλιστοι. Θα έπρεπε, να έχει θεσπίσει υποτροφίες σπουδών για τους αριστούχους των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Η εγκληματικότητα των αθιγγάνων ανεξέλεγκτη. Αντί ο Δήμος με ηχηρές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πιέσει για συνεχείς ελέγχους για ναρκωτικά, όπλα και οικονομικούς ελέγχους στους καταυλισμούς (κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα), αντί να χρηματοδοτήσει προγράμματα υγιούς ένταξης τους στην κοινωνία μας, μετέτρεψε τον Δήμο σε μεσίτη. Αγοράζει ακίνητα των Δημοτών για να μη τα πουλήσουν σε αθίγγανους. Αλήθεια τώρα, που βρίσκει τα λεφτά και το κάνει αυτό ας μας πουν οι διαχειριζόμενοι τα οικονομικά του Δήμου! Εκτός αν, δεν τα έχουν πληρώσει ακόμα στους ιδιοκτήτες και περιμένουν και αυτοί, να πάρουν τα λεφτά τους όπως οι εργαζόμενοι του Ξένιου.

Μέσα σε όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση, η βροντερή απουσία δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου. Που βρίσκονται οι σύμφωνες με το ενιαίο κλαδικό λογιστικό σχέδιο δημοσιευμένες και ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές οικονομικές καταστάσεις του Δήμου μας Δήμαρχε; Από την πρώτη μέρα η "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" τις έχει ζητήσει και δεν έχει λάβει απάντηση.

Τι φοβάσαι Δήμαρχε; Την αποκάλυψη ότι ο Δήμος είναι χρεωκοπημένος; Γιατί δεν δημοσιεύεις τις οικονομικές καταστάσεις στο ιστολόγιο του Δήμου; Πότε επιτέλους θα μάθουμε ποιος και πως μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση; Θα ελεγχθεί ποτέ κανείς για το γεγονός ότι κινδυνεύει ο Δήμος από επιτροπεία λόγω των οικονομικών του; Θα τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος γι’ αυτό;

Βιρβίλης Γ. Πέτρος

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας