ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής: Ένα συνεχές… déjà vu!


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε, σαν «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», αναφερθεί στα κακώς κείμενα του δημοτικού συμβουλίου. Λανθασμένοι -αν όχι επικίνδυνοι- για τον τόπο χειρισμοί της διοίκησης, υποσχέσεις που «πνίγονται» στην αναβλητικότητα και δεσμεύσεις που παραπέμπουν σε απεγνωσμένες κινήσεις εντυπωσιασμού, συνθέτουν το σκηνικό για τους ανθρώπους που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου. Μια πρόχειρη ανασκόπηση των όσων είδαμε και ακούσαμε το βράδυ της Πέμπτης έρχεται να υπενθυμίσει στον καθέναν από εμάς, πως όλα αυτά κάπως και… κάπου τα έχουμε ξανακούσει!

Στις ερωτήσεις για θέματα που «καίνε» τον τόπο ο Δήμαρχος επέλεξε να… μιλήσει χωρίς να πει τίποτα! Από το θέμα των οφειλομένων του ΕΣΔΝΑ προς το Δήμο Φυλής, μέχρι τους νέους τόνους σκουπιδιών που έρχονται στη χωματερή, δεν ακούσαμε κάτι που να μην το έχουμε ακούσει στο παρελθόν! Βέβαια, κάποιες υποσχέσεις (όπως αυτές για την εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους του «Ξένιου», αλλά τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένων από το Δήμο) μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς όπως έχουμε διαπιστώσει η θεωρεία απέχει… πολύ από την πράξη!

Πραγματικά όμως, τι ουσία μπορεί να έχει το «αναμάσημα»; Ρεαλιστικά καμία, για τον κόσμο που υποφέρει, απολύτως τίποτα. Επικοινωνιακά και πολιτικά το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως κάποιοι επιμένουν να αερολογούν και να μιλούν λέγοντας… τίποτα! Ποια, αλήθεια, είναι τελικά η ουσία ενός δημοτικού συμβουλίου; Να ακούμε για όλα εκείνα που μοιάζουν προαποφασισμένα και τετελεσμένα και μάλιστα σε πολλούς «γεννούν» διάφορες αμφιβολίες; Σίγουρα όχι.

Ας μην ξεχάσουμε όμως και το πιο «ωραίο» της υπόθεσης. Ο κ. Μπουραΐμης για ακόμη μια φορά έθιξε το θέμα των προ ημερησίας διάταξης ερωτήσεων, σπεύδοντας να εκφράσει την αποστροφή του προς τη συγκεκριμένη διαδικασία. Αναρωτιόμαστε, τελικά… αυτό είναι το χειρότερο σε ένα δημοτικό συμβούλιο που έχοντας πάνω από 50 (!) θέματα για συζήτηση, ξεκινά στις 8 και 30 το βράδυ;

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις του Σάββα Σάββα στο Δ.Σ.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας